Ανεπιθύμητος στην Βρετανία o Σνόουντεν

Προειδοποίηση τις αεροπορικές εταιρείες παγκοσμίως να μην επιτρέψουν στον Έντουαρντ Σνόουντεν να ταξιδέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο, εξέδωσε η βρετανική κυβέρνηση. Σύμφωνα με το AP, η προειδοποίηση εκδόθηκε τη Δευτέρα από το βρετανικό υπουργείο Εσωτερικών,  μέσω των γραφείων του στο εξωτερικό.

Σε επιστολή της βρετανική κυβέρνησης  "κατά πάσα πιθανότητα η είσοδος του ατόμου αυτού θα απαγορευθεί πλήρως στο Ηνωμένο Βασίλειο" και συναγερμός έχει σημάνει σχεδόν σε όλες τις αεροπορικές εταιρίες της Ανατολής.

Ήδη, αεροπορικές εταιρείες της Ταϊλάνδης της Μαλαισίας και της Σιγκαπούρης επιβεβαίωσαν τον συναγερμό απαγόρευσης.

"Ο Σνόουντεν έχει κριθεί από το υπουργείο Εξωτερικών επικίνδυνος για το κοινό καλό" δήλωσε Βρετανός διπλωμάτης και , συμπλήρωσε ότι "αν μια αεροπορική εταιρεία μεταφέρει τον Σνόουντεν στην Αγγλία, θα της επιβληθεί πρόστιμο 2.000 αγγλικών λιρών, όπως γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις".

Ο 29χρονος Σνόουντεν, ο οποίος έχει διαφύγει στο Χονγκ Κονγκ, είναι ο άνθρωπος ο οποίος που διέρρευσε τις απόρρητες πληροφορίες για τις μυστικές παρακολουθήσεις των ΗΠΑ. Ο πρώην υπάλληλος της CIA δήλωσε ότι θα παραμείνει εκεί και θα προσπαθήσει να μην εκδοθεί στις ΗΠΑ, όπου και είναι αρκετά πιθανό ότι θα αντιμετωπίσει βαρύτατες κατηγορίες για τη διαρροή.