Το κορίτσι που άφησε πίσω ο Σνόουντεν

Οι πράκτορες αγαπούν τις όμορφες γυναίκες (όχι δεν είναι απλά στερεότυπο από τις ταινίες του Τζέιμς Μποντ!)...

Και αυτός ο πράκτορας αγαπούσε μια όμορφη γυναίκα την οποία αποφάσισε να αφήσει πίσω για να πολεμήσει για το δικαίωμα στην ιδιωτικότητα. Ο Έντουαρντ Σνόουντεν, ο άνθρωπος που αποκάλυψε το μεγαλύτερο ίσως σκάνδαλο υποκλοπών στην ιστορία των ΗΠΑ αναγκάστηκε να αφήσει πίσω στη Χαβάη, όπου ζούσαν μαζί, την 28χρονη αγαπημένη του και να διαφύγει στο Χονγκ Κονγκ προκειμένου να ζητήσει άσυλο μετά τα όσα αποκάλυψε για τις παρακολουθήσεις εκατομμυρίων τηλεφώνων από την αμερικανική NSA.

Όσοι τους ήξεραν λένε ότι ο Σνόουντεν και η Λίντσεϊ Μιλς ήταν αχώριστοι. Εκείνη είναι χορεύτρια.

Σύμφωνα με όσα είπε η ίδια ποτέ δεν της είπε τι θα έκανε και ότι θα έφευγε έτσι. Και ας ετοίμαζαν το γάμο τους. Μάλιστα οι δυο τους είχαν πάει στο Χονγκ Κονγκ και οι φήμες ότι παντρεύτηκαν εκεί κρυφά, φούντωσαν. 

Η Μιλς μιλά για τον Σνόουντεν αποκαλώντας τον ο "Ε" ή "ο άνδρας μυστήριο". "Ο κόσμος μου άνοιξε και έκλεισε μεμιάς. Με άφησε χαμένη στη θάλασσα, χωρίς πυξίδα" λέει. Γράφει στο μπλογκ της "καθώς γράφω αυτές τις γραμμές, σε ένα πληκτρολόγιο γεμάτο δάκρυα, θυμάμαι όλους τους ανθρώπους που βρέθηκαν στο δρόμο μου. Αυτούς με τους οποίους γέλασα. Αυτούς που κράτησα. Αυτόν που αγάπησα περισσότερο. Και αυτούς που δεν πρόλαβα να αποχαιρετίσω. Κάποιες φορές η ζωή δεν έχει περιθώρια για σωστούς αποχαιρετισμούς". 

"Για την ώρα το μόνο που νιώθω είναι μοναξιά" προσθέτει. "Για πρώτη φορά στη ζωή μου νιώθω αρκετά δυνατή όμως για να είμαι μόνη μου παρόλο που ποτέ δεν φαντάστηκα ότι θα εξαναγκαστώ έτσι να το κάνω". 

Βεβαίως ήταν η πρώτη με την οποία επικοινώνησαν οι αμερικανικές αρχές μετά από ό,τι έγινε.

Ο 29χρονος Σνόουντεν ήταν πολύ κακός μαθητής και δεν πήρε ποτέ κανένα πτυχίο. Με δική του πρωτοβουλία κατατάχθηκε στο στρατό για να πολεμήσει στο μέτωπο του Ιράκ. Συνήθιζε να λέει τότε ότι ήταν "υποχρέωση κάθε ανθρώπου να βοηθήσει τους άλλους ανθρώπους να απελευθερωθούν από την καταπίεση. Μάλλον τα όσα ακολούθησαν σχετικά με το Ιράκ τον απογοήτευσαν. Το γιατί εγκατέλειψε το μέτωπο δεν είναι σαφές. Οι προϊστάμενοι του εκεί είπαν ότι τον έδιωξαν λόγω συμπεριφοράς ενώ ο ίδιος είχε πει τότε ότι είχε σπάσει και τα δυο του πόδια και δεν μπορούσε πλέον να πολεμήσει.