Σε επιφυλακή οι ΗΠΑ για το νέο κύκλο βίας στη Λιβύη

Την έντονη ανησυχία των Ηνωμένων πολιτειών έχουν προκαλέσει οι πρόσφατες βομβιστικές επιθέσεις στην Βεγγάζη και άλλε ςμεγάλες πόλεις της Λιβύης, μετά και την σημερινή έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου με 12 νεκρούς.

Σήμερα, η Ουάσιγκτον έθεσε σε επιφυλακή τις ένοπλες δυνάμεις τους προκειμένου να επέμβουν εάν υπάρξει απειλή κατά του διπλωματικού τους προσωπικού στη Λιβύη, λίγους μήνες μετά την αιματηρή επίθεση ενάντια στο προξενείο της στην πόλη Βεγγάζη (φωτ),  στην οποία έχασαν τη ζωή τους τέσσερις Αμερικανοί, μεταξύ αυτών κι ο πρέσβης στη Λιβύη.

Σύμφωνα με τον δήλωσε  εκπρόσωπο του Πενταγώνου ,Τζορτζ Λιτλ, οι στρατιωτικές  δυνάμεις που έχουν σταλεί για να ασφαλίσουν τους τοπικούς διπλωμάτες, ή για να καλύψουν την απομάκρυνση των Αμερικανών διπλωματών, βρίσκονται με το όπλο παρά πόδα στην Ιταλική βάση της Σιγκονέλα, στη Σικελία.

Πριν τρεις ημέρες, η Μεγάλη Βρετανία αποφάσισε την  προσωρινή απόσυρση  μέρους του προσωπικού της στη Λιβύη εξαιτίας της πολιτικής αβεβαιότητας και του κίνδυνου να ξεσπάσουν συγκρούσεις ανάμεσα σε αντίπαλες ένοπλες οργανώσεις στην πρωτεύουσα.