Λουτρό αίματος στη Βεγγάζη

Πολύνεκρη έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου έξω από το νοσοκομείο Αλ Τζαλάα της Βεγγάζης σημειώθηκε σήμερα, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους τουλάχιστον 12 άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες άλλοι.

Αξιωματούχοι και ιατρικές πηγές αναφέρουν ότι  η έκρηξη συνέβη σε πολυσύχναστο σημείο και σε ώρα αιχμής και ανάμεσα στα θύματα υπάρχουν πολλές γυναίκες και παιδιά. Ωστόσο,  οι νοσοκομειακές αρχές δηλώνουν πως ακόμη δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσουν τον ακριβή αριθμό των θυμάτων.

"Είδα ανθρώπους να τρέχουν και άλλους να συλλέγουν αποκομμένα ανθρώπινα μέλη", δήλωσε αυτόπτης  μάρτυρας. Από την ισχυρότατη έκρηξη καταστράφηκαν πολλά οχήματα γύρω από το παγιδευμένο αυτοκίνητο, ενώ έσπασαν και τα τζάμια παρακείμενων κτιρίων.

Στο σημείο της επίθεσης συγκεντρώθηκαν δεκάδες άνθρωποι, οι οποίοι εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για τις ένοπλες πολιτοφυλακές και οργανώσεις οι οποίες δρουν ανεξέλεγκτα στην πόλη μετά τον θάνατο του Καντάφι και ζητούσαν την αρωγή του στρατού και της αστυνομίας για την επιβολή της τάξης.