Πατέρας του 6χρονου κοριτσιού ο απαγωγέας του Κλίβελαντ

Πατέρας της εξάχρονης κόρης μίας από τις τρεις γυναίκες τις οποίες είχε απαγάγει και κρατούσε στην οικία του στο Κλίβελαντ επί σχεδόν μία δεκαετία, μαζί με το μικρό κορίτσι, είναι ο 52χρονος Άριελ Κάστρο, όπως ανακοίνωσε ο γενικός εισαγγελέας του Οχάιο, στις ΗΠΑ, ύστερα από πολύωρη, ολονύχτια εξέταση γενετικού υλικού.

Αμέσως μετά την απελευθέρωσή της, η Αμάντα χαμογελά αγκαλιά με την αδερφή και την κόρη της στο νοσοκομείο.

 Η Μισέλ Νάιτ, αιχμάλωτη και αυτή του Άριελ Κάστρο δήλωσε στην αστυνομία ότι η ίδια ξεγέννησε την Αμάντα, σε μια φουσκωτή πισίνα στο υπόγειο του σπιτιού. Mάλιστα έδωσε στο νεογέννητο το φιλί της ζωής όταν αυτό σταμάτησε να αναπνέει, ενώ την ίδια ώρα ο απαγωγέας φώναζε ότι "αν το παιδί πεθάνει, θα σε σκοτώσω".

Το κοριτσάκι που είναι σήμερα έξι χρονών, διασώθηκε και αυτό από την αστυνομία μαζί με τις τρεις γυναίκες. "Ενώ περίμενε τη μητέρα της στο νοσοκομείο έτρωγε γλειφιτζούρι και όταν την έβλεπε να της χαμογελάει, χαμογελούσε και αυτή", είπε ο αρχηγός της αστυνομίας Έντ Τόμπα.

Ο γενικός εισαγγελέας, Μάικ Ντιγουάιν επιβεβαίωσε ότι ο Άριελ Κάστρο είναι ο βιολογικός πατέρας της εξάχρονης Τζόσελιν , κόρης της Αμάντα Μπέρι και πρόσθεσε επίσης ότι από την εξέταση του γενετικού υλικού του κατηγορούμενου δεν προκύπτει σύνδεση με άλλες εγκληματικές πράξεις εντός του Οχάιο.

Ωστόσο ο έλεγχος συνεχίζεται για να διαπιστωθεί εάν ο 52χρονος εμπλέκεται σε υποθέσεις σε άλλες πολιτείες των ΗΠΑ.