Στα 8 εκατ. δολάρια η εγγύηση του Κάστρο-Αδύνατη η αποφυλάκισή του

Με κατεβασμένο το κεφάλι εμφανίστηκε σήμερα για πρώτη φορά στο δικαστήριο ο Άριελ Κάστρο, ο οποίος κατηγορείται για την απαγωγή και τη σεξουαλική κακοποίηση των τριών νεαρών γυναικών στο Κλίβελαντ καθώς και την παράνομη κράτηση του παιδιού που βρέθηκε στο σπίτι του και το οποίο πιστεύεται ότι είναι κόρη της Αμάντα Μπέρι, μίας από τις γυναίκες που κρατούσε φυλακισμένες στο σπίτι του για πάνω από 10 χρόνια.  

 Η εγγύηση του ορίστηκε στα οκτώ εκατομμύρια δολάρια- 2 εκατομμύρια για κάθε ένα από τα θύματα- καθιστώντας αδύνατη κάθε περίπτωση διακοπής της προφυλάκισης του Κάστρο.

O ίδιος παρέμεινε ανέκφραστος και αμίλητος καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας ενώ, σύμφωνα με  τη διορισμένη συνήγορό του Καθλίν ΝτεΜετζ, ο πελάτης της θα τεθεί υπό ειδικά επιτηρούμενη κράτηση, προκειμένου να αποφευχθεί κάποια απόπειρά του ν’ αυτοκτονήσει.

Η δικηγόρος του δήλωσε ότι για να αποφυλακιστεί απαιτούνται τουλάχιστον 850.000 δολάρια, χρήματα τα οποία δεν διαθέτει, επειδή είναι άνεργος.

Ο ίδιος ο Κάστρο, σε ιδιόχειρο σημείωμά του που ανακαλύφθηκε στην κατοικία του και χρονολογείται από το 2004, χαρακτήριζε τον εαυτό του "σεξουαλικό αρπακτικό".

"Είμαι ένα σεξουαλικό αρπακτικό, χρειάζομαι βοήθεια", έγραφε στο σημείωμα του ο δράστης, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού WOIO Σκοτ Τέιλορ.

Σχετικά με τις τρεις νεαρές, ο Κάστρο επεσήμαινε στο ίδιο κείμενο: "αυτές βρίσκονται εδώ παρά τη θέλησή τους, διότι διέπραξαν το σφάλμα να επιβιβασθούν στο αυτοκίνητο ενός παντελώς αγνώστου". "Δεν γνωρίζω γιατί ψάχνω άλλη μία, ήδη έχω δύο", πρόσθετε.

Ο Τέιλορ επισημαίνει επίσης πως ο Κάστρο έγραφε πως επιθυμεί να αυτοκτονήσει και "να κληροδοτήσει όλες του τις οικονομίες στα θύματά" του.