Ο Τζοχάρ “δείχνει” τον αδελφό του ως εγκέφαλο της επίθεσης

Τον αδελφό του Τάμερλαν, που έχασε τη ζωή του στη διάρκεια της καταδίωξης της περασμένης Παρασκευής δείχνει ως ιθύνοντα νου των επιθέσεων στη Βοστόνη ο 19χρονος Τζοχάρ. Σύμφωνα με το CNN, ο 19χρονος δήλωσε πως οι φονικές επιθέσεις ήταν έμπνευση του αδελφού του και πως καμιά διεθνής τρομοκρατική οργάνωση δεν πήρε μέρος σ' αυτές. Σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, μια ανώνυμη κυβερνητική πηγή υποστήριξε πως "οι προκαταρκτικές ανακρίσεις με τον Τσερνάεφ έδειξαν πως οι δύο αδελφοί μπορούν να θεωρηθούν τζιχαντιστές που ριζοσπαστικοποιήθηκαν μόνοι τους" έξω από οποιαδήποτε οργάνωση.

Διαβάστε: “Ακούσατε μια έκρηξη στη Βοστόνη; Εγώ το έκανα!”

Ο Τζοχάρ που παραμένει σε νοσοκομείο της Βοστόνης βαριά τραυματισμένος, δήλωσε στη διάρκεια της ανάκρισης πως ο Ταμερλάν, 26 χρόνων, ήθελε να σταματήσει τις επιθέσεις που δέχεται το ισλάμ.

Σύμφωνα με τους Νιού Γιόρκ Τάιμς, ο 19χρονος ομολόγησε στους ανακριτές πως συμμετείχε στην τοποθέτηση των βομβών.

Οι κατηγορίες οι οποίες απαγγέλθηκαν από ομοσπονδιακό δικαστήριο σε βάρος του 19χρονου Αμερικανού περιλαμβάνουν τη χρήση "όπλων μαζικής καταστροφής" η οποία τιμωρείται με τη θανατική ποινή, διευκρίνισε το υπουργείο Δικαιοσύνης.