Ομπάμα: Θα τερματίσουμε τον αγώνα

Διαθρησκευτική τελετή μνήμης για τα θύματα των βομβιστικών επιθέσεων στον Μαραθώνιο της Βοστόνης έγινε στον καθεδρικό ναού του Τιμίου Σταυρού της πόλης, παρουσία εκπροσώπων από όλες τις θρησκείες και του προεδρικού ζεύγους.

Ο Μπαράκ Ομπάμα εμφανίστηκε στην εκκλησία θλιμμένος και σκυθρωπός , καθώς χαιρετούσε τις τοπικές αρχές ,  τους κατοίκους  της πόλης και τους συγγενείς των θυμάτων .

"Θα τερματίσουμε τον αγώνα"

“Η επίθεση στην αγαπημένη σας πόλη μας συγκίνησε όλους και όλοι στεκόμαστε δίπλα σας, γιατί η Βοστόνη είναι και δικής μας αγαπημένη πόλη” είπε στην ομιλία του ο Αμερικανός πρόεδρος.  

“Οι γραφές μας λένε να δεχόμαστε με καρτερικότητα τον αγώνα που μας περιμένει. Γιαυτό, σήμερα ήρθαμε εδώ για να προσευχηθούμε άλλα και για να δηλώσουμε για άλλη μια φορά ότι το πνεύμα αυτής της πόλης, αυτή της χώρας,  δεν θα λυγίσει”. 

Εμφανώς συγκινημένος ο Μπαράκ Ομπάμα έκανε προσωπική αναφορά σε κάθε θύμα, την “όμορφη, γελαστή Κρίσταλ”, την 23χρονη Λου “που βρισκόταν μακρυά από το σπίτι της” αλλά  και  για τον 8χρονο Μάρτιν, “που τις τελευταίες του στιγμές έτρωγε παγωτό χαρούμενος σε ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός”. 

“Η επίθεση στη Βοστόνη είναι και προσωπική μου υπόθεση. Θα σας βρούμε και θα αποδοθεί δικαιοσύνη. Η πίστη μας στη ζωή, στην ελεύθερη κοινωνία απλά θα δυναμώσει” έδωσε το μήνυμα στους υπευθύνους των επιθέσεων. 

“Ακόμα και αν μας σοκάρετε για λίγο, θα σηκωθούμε, θα τρέξουμε και θα τερματίσουμε τον αγώνα” είπε ο Μπαράκ Ομπάμα, καταχειροκροτούμενος.

"Εάν επιδίωκαν να μας πτοήσουν, να μας  τρομοκρατήσουν, να κλονίσουν τις αξίες που μας έκαναν αυτό που είμαστε,
θα πρέπει να τους πούμε ξεκάθαρα: διάλεξαν λάθος πόλη", τόνισε.

Μετά την τελετή, το προεδρικό ζεύγος επισκέφτηκετις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και τις οικογένειες των θυμάτων.

Ο αμερικανός πρόεδρος και η Μισέλ Ομπάμα βρέθηκαν σε τρία νοσοκομεία της Βοστώνης και συνομίλησαν με αρκετούς τραυματίες.  

Ο Ομπάμα συναντήθηκε με ασθενείς, τις οικογένειές τους και το προσωπικό στο Γενικό Νοσοκομείο Μασαχουσέτης, ενώ  η πρώτη επισκέφθηκε μόνη της την παιδιατρική κλινική της Βοστώνης και το νοσοκομείο της ίδιας πόλης μόνον για γυναίκες.