Στα χέρια της αστυνομίας ύποπτος για τις τοξικές επιστολές στις ΗΠΑ

Ένας ύποπτος από το Μισισιπή κρατείται από την αστυνομία για την επιστολή που εστάλη στον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, η οποία περιείχε τη δηλητηριώδη ουσία ρικίνη, όπως ανακοίνωσε το FBI. Το όνομα του υπόπτου είναι Πολ Κέβιν Κέρτις, ο οποίος συνελήφθη στο σπίτι του στην πόλη Κόρινθο, του Μισισιπή.

Σύμφωνα με το FBI , ο Κέρτις θεωρείται "υπεύθυνος για τις αποστολές τριών επιστολών μέσω των αμερικανικών ταχυδρομείων που περιείχαν τη θανατηφόρο ρικίνη".

Εκτός από το Λευκό οίκο, οι αμερικανικές αρχές είχαν εντοπίσει δύο ακόμη επιστολές με τελικούς αποδέκτες το ρεπουμπλικανό γερουσιαστή του Μισισιπή, Ρότζερ Γουίκερ, και έναν επίσημο του τομέα δικαιοσύνης της ίδιας πολιτείας, ανέφερε το FBI σε ανακοίνωση του.

Η επιστολή προς τον αμερικανό πρόεδρο αλλά και αυτή που εστάλη προς τον κ. Γουίκερ, και εμπεριείχαν τη θανατηφόρο ρικίνη, έφεραν τα αρχικά "KC", σύμφωνα με επίσημο δελτίο του FBI.

Και οι δυο επιστολές φέρουν σφραγίδα ταχυδρομείου από το Μέμφις του Τενεσί και έχουν ημερομηνία αποστολής την 8η Απριλίου.

Όπως ανακοίνωσε το FBI η περιοχή από όπου ταχυδρομήθηκαν οι επιστολές, θα μπορούσε επίσης να περιλαμβάνει ορισμένες γειτονικές περιοχές του βόρειου Μισισιπή, την πολιτεία απ΄ όπου προέρχεται ο γερουσιαστής Γουίκερ.

Αναφορικά με τη σύλληψη υπόπτου για τις επιθέσεις στη Βοστόνη, η αστυνομία διέψευσε τις πληροφορίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας.