“Υποπτη” επιστολή εστάλη στον Ομπάμα

Μια επιστολή, που έφτασε στο Λευκό Οίκο και είχε παραλήπτη τον Αμερικανό Πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, περιείχε  “ύποπτη ουσία", δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος των Μυστικών Υπηρεσιών.

 

Το γράμμα εστάλη σε λιγότερο από μία μέρα μετά τον εντοπισμό επιστολής με την υπερτοξική ουσία ρικίνη που προοριζόταν για τον γερουσιαστή του Μισισιπί Ρότζερ Γουίκερ στο Καπιτώλιο.

 

"Το γράμμα με τελικό αποδέκτη τον πρόεδρο ελήφθη σε απομακρυσμένη από το Λευκό Οίκο μονάδα ελέγχου, όπου και εντοπίστηκε η ύποπτη ουσία. Εργαζόμαστε σε στενή συνεργασία με την αστυνομία του Καπιτωλίου και με το FBI στη συγκεκριμένη έρευνα', δήλωσε ο εκπρόσωπος της Secret Service.

 

Σύμφωνα με το Fox News, το γράμμα, που προοριζόταν για τον Ομπάμα, είχε τον ίδιο αποστολέα με την "παγιδευμένη" επιστολή, η οποία είχε παραλήπτη το Γουίκερ και ήταν εμποτισμένη με την ίδια ουσία.

 

Η ρικίνη έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν για πολιτικές δολοφονίες και θεωρείται χημικό όπλο.

Επιπλέον, για περίεργη επιστολή η οποία εστάλη στο γραφείο του έκανε λόγο και ο δημοκρατικός γερουσιαστής του Μίσιγκαν, Καρλ Λέβιν, ενώ μέρη του Καπιτωλίου εκκενώθηκαν και "χτενίστηκαν" από τις αρχές όταν εντοπίστηκαν "ύποπτα" δέματα στα κτήρια Hart και Russell, τα οποία στεγάζουν γραφεία της αμερικανικής Γερουσίας στην Ουάσιγκτον.