“Σύμφωνα με το σχέδιο” η πρώτη δοκιμαστική πτήση 787

“Σύμφωνα με το σχέδιο” ολοκληρώθηκε η πρώτη δοκιμαστική πτήση αεροσκάφους Boeing 787, όπως ανακοίνωσε η κατασκευάστρια εταιρεία. Έτσι, σύμφωνα πάντα με τη Boeing Co ανοίγει ο δρόμος για την επίσημη δοκιμή.

Η επιτυχής αποστολή σημαίνει ότι η Boeing μπορεί να πραγματοποιήσει μια δεύτερη πτητική δοκιμή από την οποία θα συγκεντρωθούν στοιχεία για την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, η οποία πρέπει με τη σειρά της, να εγκρίνει το νέο σύστημα, πριν δοθεί άδεια στο 787 να χρησιμοποιηθεί για εμπορικές πτήσεις.

Η εντελώς δοκιμαστική πτήση εκτελέστηκε από έξι μέλη πληρώματος ενός Boeing 787 Dreamliner, δυο χειριστές, δυο μηχανικούς οργάνων, ένα επόπτη συστημάτων και έναν αναλυτή πτήσεων, ανέφερε η Boeing.

“Κατά τη διάρκεια αυτής της πτήσης ελέγχου, το πλήρωμα ενάλλασσε το σύστημα προσγείωσης και όλα τα συστήματα ασφαλείας, λειτουργούν” αναφέρθηκε σε σχετική ανακοίνωση.

Η ρυθμιστική αρχή των πτήσεων απαγόρευσε σε όλα τα αεροσκάφη 787 Dreamliners να πετούν, τον περασμένο Ιανουάριο, μετά από προβλήματα που εντοπίστηκαν σε ένα τζετ στη Βοστόνη όπου κάηκε η μπαταρία ενώ ήταν σταθμευμένο και σε ένα ακόμη αεροσκάφος του οποίου η μπαταρία υπερθερμάνθηκε σε πτήση προς την Ιαπωνία.