“Ανεπαρκές το σχέδιο Ομπάμα” λένε οι υπέρμαχοι της οπλοκατοχής

 "Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Μπαράκ Ομπάμα δεν δίδουν μια επαρκή απάντηση στην κρίση που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ", ανακοίνωσε το αμερικανικό λόμπι υπέρ των όπλων NRA, μετά την παρουσίαση των 23 μέτρων για τον στενότερο έλεγχο της διακίνησης και κατοχής όπλων από τον Αμερικανό πρόεδρο.

"Το να επιτιθέμεθα στα όπλα και να αγνοούμε τα παιδιά δεν είναι η λύση στην κρίση που αντιμετωπίζουμε ως έθνος. Μόνον οι έντιμοι, νομοταγείς κάτοχοι όπλων θα επηρεαστούν και τα παιδιά μας θα συνεχίσουν να είναι ευάλωτα στο αναπόφευκτο ενδεχόμενο άλλων τραγωδιών", ανακοίνωσε η National Rifle Association (NRA), η οποία πρότεινε μετά το μακελειό μαθητών στο Νιούταουν, στο Κονέτικατ, να τοποθετηθούν οπλισμένοι φρουροί μπροστά από κάθε σχολικό ίδρυμα.

"Προσβλέπουμε στο να συνεργαστούμε με το Κογκρέσο σε μια διμερή βάση για να βρούμε πραγματικές λύσεις για την προστασία του πιο πολύτιμου αγαθού της Αμερικής, των παιδιών μας", πρόσθεσε η NRA στην ανακοίνωσή της.

Νωρίτερα, η οργάνωση είχε κυκλοφορήσει μία διαφήμιση που κατηγορούσε τον Μπαράκ Ομπάμα για υποκρισία, καθώς οι κόρες του προστατεύονται από τους ένοπλους φρουρούς της Μυστικής Υπηρεσίας, ενώ την ίδια ώρα αυτός αντιτίθεται στο σχέδιο της NRA να μπουν ένοπλοι φρουροί στα σχολεία.