Υπέγραψε νομοσχέδιο για τα όπλα ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, υπέγραψε την Τρίτη νόμο για τον έλεγχο των όπλων, ενώ αποτελεί τον πρώτο που θα τεθεί σε ισχύ μετά το μακελειό, τον περασμένο μήνα, σε δημοτικό σχολείο στο Κονέκτικατ.

Το νομοσχέδιο, που ψηφίστηκε την Τρίτη, θέτει όρια σχετικά με την ποσότητα πυρομαχικών που επιτρέπεται, ενώ εισάγει νέα μέτρα προκειμένου να απαγορεύεται η οπλοκατοχή σε ανθρώπους με ψυχολογικά προβλήματα.

Ο Κουόμο άσκησε πιέσεις για την ψήφιση του νομοσχεδίου, μετά το μακελειό που εκτυλίχθηκε σε δημοτικό σχολείο του Κονέκτικατ όπου ένας ένοπλος σκότωσε 20 παιδιά και 6 ενηλίκους, πριν από περίπου ένα μήνα.

Το νέο νομοσχέδιο προτείνει, επίσης, την καταδίκη σε ισόβια κάθειρξη χωρίς αναστολή, οποιουδήποτε προβεί στη δολοφονία ανθρώπων που εργάζονται στις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών. Μόλις δύο εβδομάδες μετά τη σφαγή στο Κονέκτικατ, ένας εμπρηστής, ο οποίος οπλοφορούσε, έστησε ενέδρα και σκότωσε δύο πυροσβέστες που είχαν σπεύσει να κατασβήσουν μια πυρκαγιά, την οποία είχε προκαλέσει ο ίδιος.