Αυστηρή νομοθεσία για τα όπλα από τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης

Αποφασισμένος να "δείξει το δρόμο" σε άλλες αμερικανικές πολιτείες για το φλέγον ζήτημα της οπλοκατοχής δηλώνει ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Αντριου Κουόμο, ο οποίος εισηγείται τη δραστική ενίσχυση της νομοθεσίας κατά των πυροβόλων όπλων στην πολιτεία του.

"Φίλοι μου οφείλουμε να θέσουμε τέρμα στη τρέλα", δήλωσε ο δημοκρατικός κυβερνήτης κατά την ετήσια ομιλία του για την κατάσταση της πολιτείας του. "Φτάνει πια", είπε υπενθυμίζοντας τις πρόσφατες τραγωδίες στο Νιούταουν του Κονέκτικατ (με 26 νεκρούς μεταξύ τους 20 παιδιά) και στο Γουέμπστερ της πολιτείας της Νέας Υόρκης (με δύο πυροσβέστες νεκρούς και ακόμη δύο τραυματίες και δράστη ένα ψυχικά διαταραγμένο άτομο την παραμονή των Χριστουγέννων).

"Οφείλουμε να θεσμοθετήσουμε τον πλέον αυστηρό νόμο για τα πυροβόλα όπλα", τόνισε.

Ο Κουόμο, που θεωρείται πολύ πιθανός μελλοντικός υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, ακόμη και για τις εκλογές του 2016, ζήτησε, επίσης, να "τεθεί τέρμα στο νομικό κενό που αφορά τις πωλήσεις όπλων σε ιδιώτες", την απαγόρευση "γεμιστήρων μεγάλης χωρητικότητας" και την επιβολή "αυστηρότερων κυρώσεων" για τα παράνομα όπλα.

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης τόνισε ότι δεν πρόκειται να πάρουν από τους Αμερικανούς τα όπλα τους αλλά να καθιερωθεί μια "ισορροπημένη" νομοθεσία. "Κανείς δεν κυνηγά μ' ένα πυροβόλο. Κανείς δεν χρειάζεται δέκα σφαίρες για να σκοτώσει ένα ελάφι".

Η Πολιτεία της Νέας Υόρκης είναι ήδη μια από τις πολιτείες που έχουν την πιο αυστηρή νομοθεσία για τα πυροβόλα όπλα.