Αποχωρεί η Ίλντα Σόλις από το υπ. Εργασίας των ΗΠΑ

Η υπουργός Εργασίας των Ηνωμένων Πολιτειών Ίλντα Σόλις, η πρώτη ισπανόφωνη που ανέλαβε να διευθύνει μια πολύ σημαντική αμερικανική ομοσπονδιακή υπηρεσία, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι σχεδιάζει να παραιτηθεί.

Η Σόλις ανέφερε πως έχει υποβάλει την παραίτησή της στον πρόεδρο Ομπάμα, μια εξέλιξη η οποία δεν θεωρείται απροσδόκητη, δεδομένου ότι πολλά μέλη του υπουργικού συμβουλίου προφανώς κουρασμένα από την τετραετή κυβερνητική θητεία, δείχνουν «πρόθυμα» να αναζητήσουν τις ευκαιρίες τους στον ιδιωτικό τομέα.

Η υπουργός Εργασίας της κυβέρνησης Ομπάμα στα τέσσερα χρόνια της θητείας της, είχε καταπιαστεί με την προσπάθεια να ενισχύσει το εργατικό δυναμικό των ΗΠΑ σε μια περίοδο δημοσιονομικής κρίσης. "Υπάρχουν ακόμα πολλά να κάνουμε, αλλά είμαστε σε καλό δρόμο προς την ανάκαμψη, και οι Αμερικανοί της μεσαίας τάξης γνωρίζουν ότι ο πρόεδρος είναι στο πλευρό τους", είπε η Σόλις.

Ο Ομπάμα, σε δήλωσή του, την αποκάλεσε "ακούραστη υπέρμαχο των εργαζόμενων οικογενειών".

Η αποχώρηση της Σόλις δημιουργεί "ζήτημα" στην κυβέρνηση, καθώς μειώνεται ο αριθμός των γυναικών στο υπουργικό συμβούλιο όπως επίσης και ο αριθμός των υπουργών από εθνικές μειονότητες ή και την κοινότητα των μαύρων.