Μουδιασμένο το Μεξικό από τη νίκη Τραμπ

Με πρωτοσέλιδο "Θα υποφέρουμε" κυκλοφόρησε σήμερα η τοπική καθημερινή εφημερίδα Norte στη Σιουδάδ Χουάρες

Με πρωτοσέλιδο "Θα ταρακουνηθούμε" (ή "Σεισμός" σε ελεύθερη μετάφραση) κυκλοφόρησε σήμερα η τοπική καθημερινή εφημερίδα Norte στη Σιουδάδ Χουάρες

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του, ο Τραμπ είχε πει ότι θα έχτιζε ένα ογκώδες τείχος στα σύνορα για να αποτρέψει τη λαθρομετανάστευση και μάλιστα θα υποχρέωνε το Μεξικό να πληρώσει για την κατασκευή αυτή. 

Οι σημερινές εφημερίδες της χώρας κυκλοφόρησαν με πρωτοσέλιδα αφιερωμένα στην νίκη του Τραμπ στις προεδρικές εκλογές και μουδιασμένα ρεπορτάζ σχετικά με τις σχέσεις των δύο  χωρών στο εξής.

Το Μεξικό δεν θα πληρώσει το τείχος στα σύνορα, έσπευσε να διαμηνύσει η ΥΠΕΞ Ρουίς Μασιέου. Επίσης, δήλωσε ότι  η μεξικανική κυβέρνηση διατηρεί την επικοινωνία της με την προεκλογική ομάδα του Τραμπ αφότου ο Νεοϋορκέζος μεγιστάνας επισκέφθηκε το Μεξικό, τον Αύγουστο. "Υπάρχει καθημερινή επικοινωνία με διάφορα μέλη του επιτελείου του", σημείωσε.

Από την πλευρά του, σε μία λιτή ανακοίνωσης, ο πρόεδρος της χώρας Ενρίκε Πένια Νιέτο δήλωσε έτοιμος να εργαστεί από κοινού με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ, προς όφελος των διμερών σχέσεων.