Προϊόν ψηφιακής επεξεργασίας το βίντεο με τον αετό

Το σοκαριστικό βίντεο που έκανε το γύρο του κόσμου και δείχνει ένα χρυσαετό να βουτάει ένα μωρό σε πάρκο του Μόντρεαλ δεν ήταν τίποτε περισσότερο από μια καλοστημένη φάρσα. Δημιουργοί του βίντεο ήταν τέσσερις φοιτητές ενός κολεγίου 3D τεχνολογίας στο Μόντρεαλ του Καναδά.

Οι ίδιοι οι φοιτητές έκαναν την αποκάλυψη για τη μη γνησιότητα του βίντεο και ξεκαθάρισαν ότι κανένα παιδί αλλά και κανένα ζώο δεν τραυματίστηκε ή κινδύνεψε για να τραβηχτούν τα αμοντάριστα πλάνα που οδήγησαν στην παραγωγή του βίντεο.

“Τόσο ο αετός όσο και το μωρό δημιουργήθηκαν με την τεχνολογία 3D animation και ενσωματώθηκαν στο περιβάλλον αργότερα”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τμήμα του κολεγίου.

Η φαινομενική αυθεντικότητα του βίντεο είχε ενισχυθεί από τις παρατηρήσεις του δήθεν σοκαρισμένου ανθρώπου που κατέγραφε το συμβάν, ο οποίος φαίνεται να τρέχει προς το σημείο όπου βρίσκονταν οι γονείς του παιδιού και ενώ η κάμερα συνέχιζε να λειτουργεί.

Ο Αντουάν Σίγκλ, ένας από τους παραγωγούς του βίντεο, είπε ότι η αρχική ιδέα ήταν ο αετός να παίρνει μαζί του το μωρό αλλά τελικά η ομάδα αποφάσισε ότι θα ήταν πιο ρεαλιστικό να του πέσει στην προσπάθειά του να το σηκώσει από το έδαφος.

“Δεν περιμέναμε ότι θα γινόταν τόσο μεγάλος πάταγος στο ίντερνετ, ή ότι το βίντεο θα έκανε το γύρο του κόσμου σε τόσο μικρό διάστημα”, δήλωσε αργότερα ο Σίγκλ.