Ο Ελληνοαμερικανός που “ψήνει” η Χίλαρι Κλίντον για αντιπρόεδρο

Ο Τζέιμς Σταυρίδης φέρεται να είναι ο "εκλεκτός" της υποψήφιας των Δημοκρατικών

Τον Ελληνοαμερικανό ναύαρχο εν αποστρατεία Τζέιμς Σταυρίδη “φλερτάρει” για υποψήφιο αντιπρόεδρο στην εκστρατεία της εν όψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ η Χίλαρι Κλίντον, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Ο 61χρονος Τζέιμς Σταυρίδης, του οποίου ο παππούς από την πλευρά του πατέρα του ήταν πρόσφυγας από τον Πόντο, που επιβίωσαν από τη γενοκτονία, είναι σήμερα κοσμήτορας της σχολής Fletcher School of Law and Diplomacy στο Tufts University της Βοστώνης, ενώ στο παρελθόν υπήρξε και ανώτατος διοικητής του ΝΑΤΟ.

“Ο ναύαρχος Σταυρίδης είναι ένας από τους καλύτερους στρατιωτικούς αξιωματικούς της γενιάς του”, δήλωσε στο Reuters η πρώην υφυπουργός Άμυνας Μισέλ Φλάουρνοϊ, που είναι σύμβουλος της Χίλαρι Κλίντον σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, και πρόσθεσε: “Είναι άτομο με μεγάλη ικανότητα και ακεραιότητα, και εξαιρετικός ηγέτης. Έχει το ταλέντο, την εμπειρία, την κρίση και το ταμπεραμέντο για να υπηρετήσει τους Αμερικανούς πολίτες στα υψηλότερα επίπεδα της κυβέρνησής μας”.

Σημειώνεται ότι η Χίλαρι Κλίντον συνεργάστηκε στενά με τον Τζέιμς Σταυρίδη κατά τη διάρκεια της πρώτης προεδρικής θητείας του Μπαράκ Ομπάμα, όταν αυτή ήταν υπουργός Εξωτερικών και εκείνος ανώτατος διοικητής του ΝΑΤΟ.

Προσφωνώντας την Κλίντον σε μία εκδήλωση το 2013, ο Τζέιμς Σταυρίδης είχε πει μεταξύ άλλων: “Κάνει δουλειά για δύο, για είκοσι, για διακόσιους με την ενέργειά της, με τον ενθουσιασμό της και με την απεριόριστη αποφασιστικότητά της να βελτιώσει τον κόσμο μας”.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποιο σχόλιο από τον ίδιο τον Τζέιμς Σταυρίδη, ούτε και από τη Χίλαρι Κλίντον.