Η Χίλαρυ Κλίντον η πρώτη γυναίκα υποψήφια πρόεδρος των ΗΠΑ

Ο αντίπαλός της, Τραμπ, καλωσορίζει τους ψηφοφόρους του Σάντερς με "ανοικτές αγκάλες" και υπόσχεται να προβεί σε αποκαλύψεις για το ζεύγος Κλίντον

Η Χίλαρι Κλίντον είναι η μεγάλη νικήτρια των προκριματικών εκλογών για το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος στην πολιτεία της Καλιφόρνιας - πήρε τον Νιού Τζέρσεϊ από τον Σάντερς - και ουσιαστικά είναι πλεόν η υποψήφια των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο, αφού έχει εξασφαλίσει τον απαραίτητο αριθμό των εκλεκτόρων για τη διεκδίκηση της προεδρίας των ΗΠΑ. 

"Μαζί κερδίσαμε το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος. Για πρώτη φορά, μία γυναίκα θα είναι υποψηφία για την προεδρία των ΗΠΑ" δήλωσε η 69χρονη Κλίντον σε ηλεκτρονικό μήνυμά της προς τους υποστηρικτές της. 

Αν και ακολουθούν και άλλες πολιτείες, η Κλίντον έχει ουσιαστικά εξασφαλίσει το χρίσμα - Ο Σάντερς χρειάζεται ποσοστό 60% των υπερεκλεκτόρων που υποστηρίζουν την Κλίντον, προκειμένου ν' αλλάξουν τα αριθμητικά δεδομένα και δεν έχει κάνει καμιά προσπάθεια να τους προσεγγίσει. 

Έτσι η Κλίντον θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον Ντόναλντ Τραμπ, τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων. 

Ο αμφιλεγόμενος και εκκεντρικός μεγιστάνας συμπλήρωσε τον αριθμό των απαραίτητων εκλεκτόρων τον προηγούμενο μήνα, αφού κατόρθωσε να θέσει εκτός προεκλογικής εκστρατείας τους 16 αρχικούς υποψηφίους, που διεκδικούσαν το προεδρικό χρίσμα του κόμματος. 

Μάλιστα, ο Τραμπ μιλώντας σε υποστηρικτές του χθες το βράδυ στη Νέα Υόρκη, καλωσόρισε τους ψηφοφόρους του Σάντερς "με ανοιχτές αγκάλες" προκειμένου να τον υποστηρίξουν και να ενεργοποιήσουν μία νέα περίοδο στην προεκλογική εκστρατεία. "Απόψε το βράδυ κλείνουμε ένα κεφάλαιο ιστορίας κι ανοίγουμε ένα άλλο," τόνισε ο Τραμπ.

Παράλληλα, υποσχέθηκε ότι θα μιλήσει την επόμενη εβδομάδα για την Κλίντον και τον σύζυγό της πρώην πρόεδρο Μπιλ Κλίντον, δηλώνοντας την πρόθεσή του να συνεχίσει τις προσωπικές επιθέσεις.