Δεν φεύγει από την Ουάσινγκτον ο Ομπάμα μέχρι να τελειώσει η κόρη του το σχολείο

Δεν ξέρει αν θα επιστρέψει στο Σικάγο από όπου και άρχισε την πολιτική του σταδιαδρομία

Το ερχόμενο φθινόπωρο ο Μπαράκ Ομπάμα αποχωρεί οριστικά από την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών αφού λήγει και η δεύτερη του θητεία. Όμως, όπως δήλωσε, δεν πρόκειται να φύγει από την Ουάσινγκτον τουλάχιστον μέχρι να τελειώσει η μικρή του κόρη, Σάσα, το σχολείο. «Είναι σκληρό να αλλάζεις πόλη στη μέση του λυκείου» εξήγησε ο Αμερικανός πρόεδρος, όταν ερωτήθηκε, κατά την επίσκεψή του στο Μιλγουόκι, πού σκοπεύει να μείνει μετά τον Ιανουάριο του 2017.

Σχετικά με το αν θα επιστρέψει στο Σικάγο, από όπου ξεκίνησε την πολιτική σταδιαδρομία του, ο κ. Ομάμα δήλωσε αναποφάσιστος.

Όταν ο Ομπάμα θα αφήσει το Λευκό Οίκο, η μεγαλύτερη κόη του η Μαλία, θα έχει μπει ήδη στο πανεπιστήμιο. Όμως η μικρότερη, η Σάσα, που φοιτεί στο ιδιωτικό σχολείο Σίντγουελ Φρεντς Σκουλ, θα έχει μπροστά της άλλα δυόμισι χρόνια για να τελειώσει το λύκειο.

Για τη μετέπειτα εργασιακή του πορεία, υπάρχουν πληροφορίες που θέλουν τον Αμερικανό πρόεδρο να διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης, όπου σπούδασε και ο ίδιος στις αρχές της δεκαετίας του 1980.

Πάντως η σύζυγος του, Μισέλ, δεν επιθυμεί μια πορεία αλά Χίλαρι Κλίντον και αποκλείει να ασχοληθεί με την πολιτική. «Τρία πράγματα είναι σίγουρα σ' αυτή τη ζωή: Ο θάνατος, οι φόροι και το γεγονός ότι η Μισέλ δεν θα είναι υποψήφια για τον Λευκό Οίκο» είχε δηλώσει χιουμοριστικά, σχολιάζοντας το θέμα ο ίδιος ο Ομπάμα.