Οι δημοφιλέστερες αναζητήσεις στο διαδίκτυο για το 2012

Λίγες σχετικά ημέρες πριν την εκπνοή του 2012 η Google, η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης στο διαδίκτυο δημοσίευσε την ετήσια αναφορά της, Zeitgeist report, για τις δημοφιλέστερες αναζητήσεις του έτους.

Ο συνολικός αριθμών αναζητήσεων άγγιξε τα 1,2 τρισεκατομμύρια σε 146 διαφορετικές γλώσσες και 55 χώρες, στις οποίες όμως δεν συμπεριλαμβάνεται η Ελλάδα.

Η Google μάλιστα χώρισε τα αποτελέσματα ανά κατηγορίες και ανά χώρες.

Στην κατηγορία της αναζήτησης την πρώτη τριάδα με τις δημοφιλέστερες αναζητήσεις συνιστούν η Whitney Houston, η διάσημη τραγουδίστρια που πέθανε στις 11 Φεβρουαρίου του 2012, το Gangnam Style, ένας Νοτιοκορεάτης ποπ τραγουδιστής που έγινες παγκοσμίως γνωστός με το ομώνυμο τραγούδι και το χορό του αναβάτη που παρουσιάζει στο βιντεοκλίπ το οποίο κυκλοφόρησε στις 15 Ιουλίου, και τέλος το Hurricane Sandy, ο τυφώνας Σάντι που χτύπησε τον περασμένο Οκτώβριο τις ΗΠΑ.

Όσο για τα γεγονότα που τράβηξαν το περισσότερο ενδιαφέρον αυτά ήταν ο τυφώνας Σάντι, οι φωτογραφίες της Κέιτ Μίντλετον που διέρρευσαν το καλοκαίρι, οι Ολυμπιακοί Αγώνες, και ακουλούθησαν μεταξύ άλλων το debate μεταξύ Ομπάμα-Ρόμνεϊ και το ναυάγιο του Costa Concordia το οποίο σημειώθηκε στις 13 Ιανουαρίου του 2012.

Η Γούιτνεϊ Χιούστον όμως είχε και άλλη μια πρωτιά στη μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης καθώς ήταν το άτομο για το οποίο έψαξαν πληροφορίες οι περισσότερο χρήστες του διαδικτύου. Στη δεύτερη θέση η δούκισσα του Κέιμπριτζ Κέιτ Μίντλετον και σύζυγος του πρίγκιπα Ουίλιαμ - η οποία πρόσφατα έγινε γνωστό πώς αναμένει και το διάδοχο του Μπάκινγχαμ.

Το πρόσωπο που ήρθε τρίτο στην κατηγορία αναζήτησης προσώπων είναι αυτό της Amanda Todd, της μαθήτριας που αυτοκτόνησε στις 10 Οκτωβρίου μέσα στο σπίτι της στο Port Coquitlam του Καναδά. Το κορίτσι πριν βάλει τέρμα στη ζωή της, ενώ ήταν 16 ετών, ανέβασε ένα βίντεο στο YouTube στο οποίο εξήγησε πως είχε πέσει θύμα εκβιασμού, τραμπουκισμού (bullying) και σωματικής κακοποίησης. Το βίντεο αυτό τράβηξε την προσοχή των media διεθνώς.

Τέταρτος στην κατηγορία ήταν ο Michael Clarke Duncan ο ηθοποιός που έγινε ευρέως γνωστός μέσα από την ταινία “Το Πράσινο Μίλι” και ο οποίος πέθανε στις 3 Σεπτεμβρίου.

Σχετικά υψηλά στις αναζητήσεις ήταν και ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Μόργκαν Φρίμαν για τον οποίο βγήκε η φήμη τον περασμένο Οκτώβριο ότι δήθεν είναι νεκρός.

Όσο για τις αναζητήσεις στο Twitter οι δημοφιλέστερες ήταν το #SOPA για το αμερικανικό νομοσχέδιο σχετικά με την πρόσβαση στο διαδίκτυο. Ακουλούθησε το hashtag #Awesome, το #Sandy για τον ομώνυμο τυφώνα αλλά και το #Curiosity για το δορυφόρο της NASA.

Δείτε εδώ την πλήρη αναφορά της Google