Πέντε νεκροί στη Νέα Υόρκη από την χιονοθύελλα

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Νέα Υόρκη εξαιτίας της σφοδρής χιονοθύελλας που πλήττει την πόλη και τις πολικές θερμοκρασίες που επικρατούν.

Ένας άνδρας βρέθηκε νεκρός στο αυτοκίνητό του που ήταν θαμμένο κάτω από μια χιονοστιβάδα, ενώ τουλάχιστον άλλοι τρεις έχασαν τη ζωή τους από καρδιακές προσβολές, ενώ φτυάριζαν το χιόνι έξω από τα σπίτια τους.

 Το ύψος του χιονιού στην πόλη Μπάφαλο στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, όπου και σημειώθηκαν οι θάνατοι, έφθασε το 1,5 μέτρο.

Χιλιάδες κάτοικοι έχουν παγιδευμένοι στα σπίτια τους και τα αυτοκίνητα, ενώ οι ισχυροί άνεμοι και οι παγωμένοι δρόμοι προκάλεσαν πολλά τροχαία ατυχήματα στους αυτοκινητόδρομους.

O κυβερνήτης της Νέα Υόρκη, Άντριου Κουόμο, έβγαλε στους δρόμους περισσότερα από 100 μέλη της Εθνοφρουράς για να βοηθήσουν στον καθαρισμό δρόμων και την απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων οχημάτων.

Δύο ακόμη νεκροί έχουν καταγραφεί στο Νιού Χάμσιρ και το Μίσιγκαν.

Η φονική κακοκαιρία με τις έντονες χιονοπτώσεις και τις θερμοκρασίες υπό του μηδενός πλήττει και τις 50 πολιτείες της Αμερικής, οι οποίες έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.