ΗΠΑ: Πέθανε ο γιατρός με Έμπολα από τη Σιέρα Λεόνε

Ένας χειρούργος από τη Σιέρα Λεόνε - που επαναπατρίστηκε και νοσηλευόταν από το Σάββατο στη Νεμπράσκα των ΗΠΑ - πέθανε τελικά από τον ιό Έμπολα, καθώς υπέφερε από προχωρημένα συμπτώματα της ασθένειας, περιλαμβανομένης νεφρικής και αναπνευστικής ανεπάρκειας.

Ο 44χρονος δρ. Μάρτιν Σάλια, μόνιμος κάτοικος ΗΠΑ, προσβλήθηκε από τον ιό σε νοσοκομείο του Φρίταουν, σύμφωνα με την οικογένειά του.

«Ο δρ Σαλία ήταν σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση όταν έφτασε εδώ και, δυστυχώς, παρά τις μεγαλύτερες προσπάθειές μας δεν καταφέραμε να τον σώσουμε», δήλωσε ο γιατρός Φιλ Σμιθ, διευθυντής του Ιατρικού Κέντρου της Νεμπράσκα

Στο νοσοκομείο της Νεμπράσκα, που είναι ειδικά εξοπλισμένο για τη θεραπεία ασθενών που έχουν προσβληθεί από τον ιό Έμπολα, έχουν ήδη νοσηλευθεί άλλα δύο ατομα που είχαν μολυνθεί από τον θανατηφόρο ιό, τα οποία όμως επέζησαν.

Διαβάστε ακόμα: Αυτοί είναι 23 άνθρωποι που έπαθαν Έμπολα και σώθηκαν!

Ο δρ. Σαλία είναι ο πρώτος κάτοικος Σιέρα Λεόνε που προσβλήθηκε από τον ιό και επαναπατρίστηκε στις ΗΠΑ, όπου έχουν ήδη λάβει θεραπεία εννέα άνθρωποι, η πλειονότητα των οποίων είχαν προβληθεί στην Αφρική.