Συγκλονιστικό βίντεο της νοσοκόμας με Εμπολα από την απομόνωση

Η 26χρονη Νίνα Φαμ, η πρώτη νοσοκόμα που διαγνώστηκε με Έμπολα στο Ντάλας του Τέξας , νοσηλεύεται σε καλή και σταθερή κατάσταση δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι της υγείας.

"Έχουμε πολλές ελπίδες ότι η Νίνα θα ανακάμψει πλήρως και θα βγει από το νοσοκομείο" είπαν οι αρμόδιοι στην καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Η Νίνα Φαμ μολύνθηκε από τον Έμπολα καθώς φρόντιζε τον ασθενή από την Λιβερία, ο οποίος απεβίωσε την περασμένη εβδομάδα. Η κοπέλα μεταφέρθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής για νοσηλεία στο Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (NIH), στο Μέριλαντ, έξω από την Ουάσινγκτον και βρίσκεται σε θάλαμο απομόνωσης.

Λίγο πριν φύγει από το νοσοκομείο του Τέξας, την επισκέφθηκε ο γιατρός της και κατέγραψε σε κάμερα την συγκινητική συνάντηση που είχε μαζί της, μέσα στον θάλαμο απομόνωσης.

Η 26χρονη κοπέλα εμφανίζεται χαμογελαστή και ευδιάθετη, λέει στο προσωπικό να μην κλαίει και καλεί όλους να πάνε στο Μέριλαντ να την δουν.

Σε ένα συναισθηματικά φορτισμένο διάλογο, ο Δρ Weinstein ακούγεται να λέει: "Σε ευχαριστώ που γίνεσαι καλά. Σε ευχαριστώ που ήσουν μέρος της εθελοντικής μας ομάδας και ανέλαβες τη φροντίδα του πρώτου μας ασθενή".