Ομοσπονδιακό “Τσάρο” του Έμπολα διόρισε ο Μπαράκ Ομπάμα

Εκτός από τα ιατρικά κρούσματα -τα οποία εξαπλώνονται στις ΗΠΑ - ο ιός Εμπολα «εισέβαλε» και στην προεκλογική εκστρατεία της κυβέρνησης, ένα μήνα πριν από τις βουλευτικές εκλογές.

Ο πρόεδρος Ομπάμα, βλέποντας τη δημοτικότητά του να ακολουθεί την κατηφόρα, δεν δίστασε να αναβάλει για δύο ημέρες την περιοδεία του που είχε στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για τους υποψηφίους των Δημοκρατικών στις ενδιάμεσες εκλογές της 4ης Νοεμβρίου.

Την Τετάρτη, συγκάλεσε σύσκεψη με όσους είναι υπεύθυνοι για την αντιμετώπιση της διάδοσης του φονικού ιού και την Πέμπτη, δεν παρέστη σε μια συγκέντρωση στη Νέα Υόρκη, για να μείνει στον Λευκό Οίκο και να συντονίσει τη μάχη.

Τελικά, όπως μεταδίδει το CNN, o Αμερικανός πρόεδρος αποφάσισε να διορίσει έναν "τσάρο" του Έμπολα, έναν άνθρωπο ο οποίος θα συντονίσει τις προσπάθειες της κυβέρνησης Ομπάμα για την επιτυχή καταπολέμηση του θανατηφόρου ιού.

Πρόκειται για έναν έμπιστο, πρώην σύμβουλο του Λευκού Οίκου, τον Ρον Κλάιν (φωτ), ο οποίος ανήκει στον "στενό κύκλο" του προέδρου από την αρχή της θητείας του.  

Ο Κλάιν χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης στον Λευκό Οίκο ως ένας καλό μάνατζερ, με άριστες σχέσεις τόσο στη κυβέρνηση όσο και στο Καπιτώλιο. Ο ίδιος δεν έχει κανένα εκτενές υπόβαθρο στον τομέα της υγείας, αλλά η "εργασία" που καλείται να φέρει εις πέρας θεωρείται από την κυβέρνηση ως ... πρόκληση δημοσιών σχέσεων και διαχείρισης κρίσεων.