Η Κλίντον θα καταθέσει για τη Βεγγάζη

Κατάθεση στο Κογκρέσο πρόκειται να δώσει η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον σχετικά με την αιματηρή επίθεση στο αμερικανικό προξενείο της Βεγγάζης, στις 11 Σεπτεμβρίου.

"Η υπουργός δεσμεύτηκε να καταθέσει στην επιτροπή μας και στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας για όσα αναφέρονται στην έκθεση η οποία θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου", ανακοίνωσε η Ιλιάνα Ρος-Λέτινεν, η πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Η κατάθεση της Κλίντον, που ενδέχεται να δοθεί τον Δεκέμβριο, δεν θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών, όπως αυτές που έγιναν σε πολλές άλλες επιτροπές αυτήν την εβδομάδα.

Οι βουλευτές ζητούν να καταθέσει για να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας που είχε λάβει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για να προστατεύσει τις διπλωματικές εγκαταστάσεις από την επίθεση ισλαμιστών στην οποία έχασαν τη ζωή τους τέσσερις Αμερικανοί.

Η υπουργός είχε δηλώσει στις 16 Οκτωβρίου ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για τον τρόπο με τον οποίο η Ουάσινγκτον χειρίστηκε την υπόθεση.