Η Κλίντον αναλαμβάνει την ευθύνη για το μακελειό στη Βεγγάζη

Προσωπικά ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση εναντίον του αμερικανικού προξενείου στη Βεγγάζη -που στοίχισε τη ζωή του Αμερικανού πρεσβευτή-, η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον.

Η σχετική κίνηση προκαλεί θύελλα πολιτικών αντιδράσεων στις ΗΠΑ καθώς έρχεται τρεις βδομάδες μόνον πριν τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Πολλοί αναλυτές ερμηνεύουν την παραδοχή που έκανε η Αμερικανίδα υπουργός ως προσπάθεια να προστατεύσει τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και τον αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν από τις επιθέσεις του στρατοπέδου των Ρεπουμπλικανών σχετικά με τις συνθήκες ασφαλείας που επικρατούσαν στο προξενείο των ΗΠΑ στη Βεγγάζη πριν από την επίθεση.

"Αναλαμβάνω την ευθύνη" για τη διαχείριση αυτής της υπόθεσης, της επίθεσης που πραγματοποιήθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου και κόστισε τη ζωή του Αμερικανού πρεσβευτή στη Λιβύη Κρίστοφερ Στίβενς, δήλωσε η Χίλαρι Κλίντον, σύμφωνα με τα αποσπάσματα των συνεντεύξεων που μεταδόθηκαν από τo CNN και το Fox News.

"Έχω την ευθύνη του υπουργείου Εξωτερικών που απασχολεί 60.000 άτομα σε ολόκληρο τον κόσμο, σε 275 διπλωματικές και προξενικές αποστολές και "ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος δεν είχαν φυσικά γνώση των αποφάσεων που είχαν ληφθεί από τους επαγγελματίες που ήταν επιφορτισμένοι με την ασφάλεια", δήλωσε η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, προσθέτοντας ότι θέλει "να αποφύγει αυτό το είδος πολιτικής παγίδας".

Η "υπόθεση της Βεγγάζης" συγκλονίζει την αμερικανική πολιτική σκηνή καθώς πλησιάζει η 6η Νοεμβρίου.

Οι Ρεπουμπλικανοί προσάπτουν στην κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα κενά στο τομέα της ασφάλειας και των πληροφοριών πριν από την εκδήλωση της επίθεσης εναντίον του προξενείου και κατηγορούν τους πολιτικούς τους αντιπάλους ότι καθυστέρησαν να παραδεχθούν ότι επρόκειτο για μια τρομοκρατική επίθεση με τη συμμετοχή της Αλ Κάιντα.