Ομπάμα: Προτεραιότητά μας δουλειές και ανάπτυξη

Έμφαση στην τόνωση της ανάπτυξης και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας έδωσε ο Μπαράκ Ομπάμα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε απόψε.

Προτού αναλύσει το πως θα ξεπεράσει το σκόπελο του δημόσιο χρέους ο επανεκλεγείς Αμερικανός πρόεδρος, κάνοντας ένα απολογισμό των πεπραγμένων του, τόνισε ότι “η οικονομία μας ακόμα ανακάμπτει από μια βαθιά και καταστροφική κρίση”, προσθέτοντας ότι “πρέπει να επενδύσουμε στην πρόοδο και αυτό έχουμε κάνει”, αφήνοντας αιχμές κατά του προκατόχου του, Τζορτζ Μπους.

Ακόμα επανέλαβε το σχέδιο του να αυξήσει τη φορολογία σε όσους έχουν υψηλά εισοδήματα και αντίστοιχα να ελαφρύνει τη μεσαία τάξη.

Ο Αμερικανός πρόεδρος μίλησε και την υπόθεση Πετρέους που συγκλόνισε τους κόλπους της CIA. Όπως είπε, δεν υπάρχει καμιά απόδειξη ότι έχουν διαρρεύσει απόρρητες πληροφορίες από το σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται ο πρώην διευθυντής της CIA.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε απόψε είπε ακόμα ότι δεν του επιτρέπεται να ανακατεύεται στις υποθέσεις του FBI για το θέμα το Πετρέους και ότι δεν θα προκαταβάλλει τα αποτελέσματα της έρευνας.

Παράλληλα υπερασπίστηκε την πρεσβευτή των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, Σούζαν Ράις, για τον τρόπο που χειρίστηκε την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου στην αμερικανική πρεσβεία στη Βεγγάζη, μετά την επίθεση που δέχθηκε εκείνη από μερίδα των Ρεπουμπλικανών.

Χαρακτήρισε “εξωφρενική” τη στοχοποίησή της και τόνισε ότι έχει κάνει “παραδειγματική δουλειά” από τη θέση της.