Ομπάμα: Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας

“Είτε κέρδισα τη ψήφο σας είτε όχι σας έχω ακούσει. Έμαθα από εσάς και με κάνατε ένα καλύτερο πρόεδρο” είπε ο Μπαράκ Ομπάμα για την επανεκλογή του στο προεδρικό θώκο των ΗΠΑ.

Σε δηλώσεις πριν από λίγο (περίπου 2 τα ξημερώματα ώρα Αμερικής) ευχαρίστησε όλους όσους τον υποστήριξαν σε αυτή την εκλογική κούρσα και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η χώρα θα πάει μπροστά.

“Η οικονομία μας ανακάμπτει, μια δεκαετία πολέμου φτάνει τώρα στο τέλος της” τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ και πρόσθεσε ότι “έχουμε μπροστά μας αρκετή δουλειά”.

Απευθυνόμενος στη σύζυγό του, Μισέλ, που και αυτή έδωσε τη δική της μάχη για την επανεκλογή του, είπε: “Μισέλ, ποτέ δεν σε αγάπησα περισσότερο” ενώ δήλωσε υπερήφανος και για τις δυο του κόρες.

Ο επανεκλεγείς πρόεδρος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και το επιτελείο του λέγοντας πως “ήταν η καλύτερη προεκλογική εκστρατεία και εθελοντές στην ιστορία της πολιτικής”.

“Η αγάπη και το καθήκον, η φιλανθρωπία και ο πατριωτισμός είναι αυτά που κάνουν σπουδαία την Αμερική”, είπε ακόμα ο Μπαράκ Ομπάμα, φανερά συγκινημένος για την επανεκλογή του.

Ακόμα τόνισε ότι νωρίτερα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μιτ Ρόμνεϊ, ο οποίος παραδέχθηκε την ήττα του. "Μπορεί να είχαμε μια σκληρή μάχη, αλλά μόνο επειδή αγαπάμε βαθειά την πατρίδα μας", υπογράμμισε ο Ομπάμα, ο οποίος συνεχάρη τον αντίπαλό του για το πάθος με το οποίο διεξήγαγε την προεκλογική του εκστρατεία και τόνισε ότι θέλει να συνεργαστεί με τον Ρόμνεϊ για "την πρόοδο της χώρας."