Μανιφέστο στους γονείς του είχε στείλει ο 22χρονος μακελάρης

Εισέβαλε με το αυτοκίνητό του στην πανεπιστημιούπολη της Σάντα Μπάμπαρα, άνοιξε τυφλό πυρ με ημιαυτόματο όπλο και σκότωσε έξι άτομα, προτού θέσει τέλος στη ζωή του, πυροβολώντας τον εαυτό του στο κεφάλι.

Ο Έλιοτ Ρότζερ σκόρπισε το θάνατο, προκαλώντας σοκ στις Ηνωμένες Πολιτείες, κι όχι μόνο.

Και μετά το βίντεο με τα ανατριχιαστικά λόγια που είχε αναρτήσει στο YouTube με τίτλο "Τιμωρία" και είδε το φως της δημοσιότητας, αποκαλύφθηκε πως ο 22χρονος είχε συγγράψει και ένα μανιφέστο 141 σελίδων, μέσα στο οποίο εξηγούσε τους λόγους που τον οδήγησαν στο αιματηρό έγκλημα, με τίτλο «Η Ημέρα της Τιμωρίας». Όπως γνωστοποίησε φίλος της οικογένειας Ρότζερ στο CNN, ο Έλιοτ απέστειλε το επίμαχο κείμενο στους γονείς και τον ψυχολόγο του, λίγες ώρες πριν διαπράξει το μακελειό.

Στο μανιφέστο αναφερόταν στο μίσος του για τις γυναίκες, που του είχαν στερήσει το σεξ, στο διαζύγιο των γονέων του, ενώ εξέφραζε την απογοήτευσή του για το ύψος του.

Επίσης, μεταξύ άλλων, περιέγραφε ένα συμβάν με τις αστυνομικές αρχές, όταν προ μηνών τον είχαν επισκεφθεί ύστερα από καταγγελία συγγενή του, ο οποίος ανησυχούσε για την κατάσταση της υγείας του. «Ένιωσα τέτοια ανακούφιση που κατάφερα τελικά να τους πείσω πως δεν είναι αναγκαία η εισαγωγή μου σε ψυχιατρική κλινική», λέγεται πως ανέφερε, ενώ τόνιζε: «Ευτυχώς, που δεν έψαξαν το διαμέρισμα μου και δεν ανακάλυψαν τα εργαλεία της εκδίκησής μου, τα έγγραφα μου και τα όπλα μου».

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Time, η μητέρα του 22χρονου, Λίτσιν, παρέλαβε το email λίγα λεπτά πριν το φονικό και αμέσως αναζήτησε το λογαριασμό του γιου της στο   YouTube, όπου και είχε αναρτήσει τα επίμαχα βίντεο, στα οποία προανήγγειλε την αποτρόπαια πράξη του. Αμέσως, ειδοποίησε τον πρώην σύζυγό της και πατέρα του Έλιοτ, Πίτερ Ρότζερ, καθώς και την άμεση δράση. Οι γονείς του έσπευσαν οδικώς από το Λος Άντζελες στη Σάντα Μπάρμπαρα. Ωστόσο, δεν πρόλαβαν να αποτρέψουν το κακό. Ενημερώθηκαν για το μακελειό και την αυτοχειρία του παιδιού τους, όταν ήταν καθοδόν.  

Να σημειωθεί πως το μακελειό στην Σάντα Μπάρμπαρα πυροδότησε τη συζήτηση στα social media σχετικά με το μισογυνισμό, τη σεξουαλική κακοποίηση και τους βιασμούς, μιας και τόσο στο βίντεο όσο και στο μανιφέστο του ο μακελλάρης εξέφραζε την εχθρότητά του προς τις γυναίκες, επειδή τον απέρριπταν.