Μάικλ Μουρ: “Δεν σκοτώνουν τα όπλα, αλλά οι Αμερικανοί”

Με μία εκτενή και καυστική ανάρτησή του στο Facebook, σχολίασε ο Μάικλ Μουρ το μακελειό της Σάντα Μπάρμπαρα, όταν ο 22χρονος Έλιοτ Ρότζερ εισέβαλε την περασμένη Παρασκευή στην πανεπιστημιούπολη, άνοιξε τυφλό πυρ και σκόρπισε το θάνατο –σκότωσε 6 άτομα- προτού αυτοκτονήσει.

Ο διακεκριμένος Αμερικανός σκηνοθέτης, ο οποίος έχει σκηνοθετήσει το ντοκιμαντέρ «Bowling For Columbine» (2002), το οποίο αφορούσε μακελειό σε σχολείο το 1999, έγραψε μεταξύ άλλων στο προφίλ του:

«Έχω ξεμείνει πια από λόγια … Τι να πω για αυτό που έχει γίνει πλέον μέρος της καθημερινότητας των Αμερικάνων… Ό,τι είχα να πω το είπα 12 χρόνια πριν».

Ωστόσο, ο 60χρονος τόνισε πως οι ΗΠΑ έρχονται αντιμέτωπες συχνά με ανάλογα φαινόμενα βίας, λόγω της χαλαρής νομοθεσίας τους περί οπλοκατοχής, που προσφέρει τη δυνατότητα στον οποιοδήποτε να έχει πρόσβαση σε όπλα.

Ο Μουρ ξεσπάθωσε, επίσης, και κατά της Εθνικής Ένωσης Όπλων (NRA), λέγοντας πως: «Όταν η ΝRA λέει: “Τα όπλα δεν σκοτώνουν τους ανθρώπους. Οι άνθρωποι σκοτώνουν τους ανθρώπους”, λέει τη μισή αλήθεια. Εγώ θα πρόσθετα πως: “Τα όπλα δεν σκοτώνουν τους ανθρώπους. Οι Αμερικανοί σκοτώνουν τους ανθρώπους».

Δείτε το τρέιλερ του «Bowling For Columbine»: