Νέα ταλαιπωρία χτυπάει τους Νεοϋορκέζους

Την ώρα που ακόμα μετρούν τις πληγές τους από το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Σάντι, οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα ακόμα σκόπελο: Το δριμύ ψύχος που επικρατεί από χθες και απειλεί με εξοστρακισμό από τα σπίτια τους δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους.

Συνολικά στην πολιτεία παραμένουν χωρίς ρεύμα περίπου 730.000 άνθρωποι, εκ των οποίων τουλάχιστον 130.000 στην πόλη της Νέας Υόρκης.

Με το θερμόμετρο να έχει πέσει κάτω από τους 0 βαθμούς Κελσίου χιλιάδες άνθρωποι που παραμένουν στο σκοτάδι κινδυνεύουν από την επέλαση του ψύχους και πρέπει να αναζητήσουν αλλού προσωρινή στέγη.

Σήμερα ο κυβερνήτης της πολιτείας Αντριου Κουόμο χαρακτήρισε "ακατοίκητα" τα σπίτια που έχουν μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση και ο δήμαρχος της Ν. Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ, εκτίμησε ότι η ανάγκη μεταστέγασης για την πόλη αφορά "30 με 40.000 κατοίκους".

Στο μεταξύ, τα σχολεία αναμένεται να ανοίξουν αύριο, Δευτέρα, ενώ κανονικά θα λειτουργήσει στο μεγαλύτερο μέρος του και το μετρό, παρότι οι αρχές εκτιμούν επιβατική συμφόρηση.

Την ίδια ώρα, πάντως, όπως έγινε ήδη γνωστό, οι μετεωρολόγοι αναμένουν νέα καταιγίδα στις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ την επόμενη εβδομάδα.