Ο Ομπάμα εγκαινίασε το Μουσείο της 11ης Σεπτεμβρίου

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν σήμερα στο "Εθνικό Μουσείο της 11ης Σεπτεμβρίου" , το οποίο εγκαινίασε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, με μια φορτισμένη συναισθηματικά ομιλία στην εντυπωσιακή "Αίθουσα των Θεμελίων", παρουσία χιλιάδων ανθρώπωνπων, ανάμεσά τους συγγενείς των θυμάτων, επιζώντες, μέλη των σωστικών συνεργείων, ο Μπιλ Κλίντον και η σύζυγός του Χίλαρι Κλίντον, η Μισέλ Ομπάμα και εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας.

Το Μουσείο χτίστηκε στο Σημείο Μηδέν και η τελετή των εγκαινίων έγινε σε μια τεράστια, υπόγεια αίθουσα - ότι απέμεινε από τα θεμέλια των δίδυμων πύργων του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, μετά την τρομοκρατική επίθεση της Αλ Κάιντα, στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001.  

Ένας τοίχος που έμεινε όρθιος φιλοξενεί τις φωτογραφίες από τα σχεδόν 3.000 θύματα των επιθέσεων εκείνης της ημέρας όχι μόνο στη Υόρκης αλλά και την Ουάσινγκτον και την Πενσυλβάνια. Στο Μουσείο υπάρχουν ακόμα, από συντρίμμια των κτιρίων και πυροσβεστικά οχήματα, μέχρι προσωπικά αντικείμενα των θυμάτων, όπως ένα ζευγάρι γυαλιά, μια ατζέντα, ότι βρέθηκε στον τόπο της τραγωδίας.  

Επίσης, ο επισκέπτης θα μπορεί να ακούσει τα τελευταία δραματικά τηλεφωνικά μηνύματα που άφησαν τα θύματα στους αγαπημένους τους την ώρα που προσπαθούσαν να διαφύγουν από τους Δίδυμους Πύργους, καθώς και ηχητικά ντοκουμέντα από τα μαύρα κουτιά των δύο αεροπλάνων που χρησιμοποιήθηκαν ως πύραυλοι πάνω στα κτίρια.

Διαβάστε ακόμα: Σε μουσείο τα μη αναγνωρισμένα μέλη θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου 

"Εδώ λέμε την την ιστορία τους, έτσι ώστε ακόμα και οι γενιές που δεν έχουν έλθει ακόμα, να μην την ξεχάσουν ποτέ, " είπε ο Ομπάμα, χαρακτηρίζοντας το Μουσείο "ιερό μέρος γιατρειάς και ελπίδας."

Το Μουσείο θα είναι ανοικτό για μια εβδομάδα μόνο για τους συγγενείς των θυμάτων - ώστε ανενόχλητοι να τιμήσουν τους αγαπημένους τους - και θα ανοίξει κανονικά για το κοινό στις 21 Μαΐου.