Σε μουσείο τα μη αναγνωρισμένα μέλη θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου

Χιλιάδες ανθρώπινα μέλη από τις σωρούς μη αναγνωρισμένων θυμάτων της επίθεσης των Δίδυμων Πύργων τον Σεπτέμβριο του 20012, μεταφέρθηκαν τελικά στο μουσείο που έχει δημιουργηθεί στο "Σημείο Μηδέν" και θα ανοίξει σύντομα για το κοινό.

Μέχρι τώρα βρίσκονταν σε εγκληματολογικά εργαστήρια, καθώς οι επιστήμονες προσπαθούσαν με αναλύσεις γενετικού υλικού να αναγνωρίσουν σε ποια από τα θύματα ανήκαν.

Τα υπολείμματα αποτελούνται από 7.930 κομμάτια ανθρώπινου ιστού που δεν μπορούσαν να ταυτοποιηθούν από ιατροδικαστικές ομάδες.

Τα λείψανα τοποθετήθηκαν σε μεταλλικά κουτιά καλυμμένα με την αμερικανική σημαία και, έπειτα από 13 χρόνια μεταφέρθηκαν υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, συνοδεία αστυνομικών και πυροσβεστών, στο μνημείο που υπάρχει τώρα στο σημείο όπου βρίσκονταν οι Δίδυμοι Πύργοι. 

Πάντως, πολλές από τις οικογένειες διαμαρτυρήθηκαν, γιατί πίστευαν ότι τα μη αναγνωρισμένα μέλη θα έπρεπε να τοποθετηθούν σε ένα υπέργειο μνημείο και όχι στο μουσείο.

Είχαν φορέσει μαύρες ταινίες στο πρόσωπό τους και κρατούσαν πανό που έλεγαν ότι «Εμείς είμαστε οι οικογένειες τους. Ανήκουν σε εμάς, όχι σε μουσείο, όχι στην πόλη».