Στρατιώτης… Τσέλσι: Με εντολή δικαστηρίου, ο Μάνινγκ αλλάζει όνομα

Το δικαίωμα ν’ αλλάξει το όνομά του από Μπράντλεϊ Μάνινγκ σε Τσέλσι Μάνινγκ αναγνώρισε δικαστήριο του Κάνσας στον Αμερικανό πρώην στρατιώτη, που εκτίει ποινή 35ους κάθειρξης για διαρροή πληροφοριών στο Wikileaks.

Μάλιστα, θα εκδοθεί νέο πιστοποιητικό γέννησης με το ονοματεπώνυμο Τσέλσι-Ελίζαμπεθ Μάνινγκ, άρρενος φύλου, προκειμένου να γίνει σεβαστή η επιθυμία του να αναγνωρίζεται σαν γυναίκα.

Η αλλαγή ωστόσο του ονόματός του, δεν θα έχει αντίκτυπο στην ποινή του.

"Σε όσους με ρωτούν γιατί αλλάζω όνομα, η απάντηση είναι πολύ απλή: Το Τσέλσι-Ελίζαμπεθ είναι πολύ πιο όμορφο, πλούσιο και αντανακλά καλύτερα αυτό που είμαι και πάντα ήμουν-μια γυναίκα που τη λένε Τσέλσι" ανακοίνωσε με επιστολή του ο ... στρατιώτης Τσέλσι, αμέσως μετά την απόφαση του δικαστηρίου. 

Ο-η Μάνινγκ, ο οποίος καταδικάσθηκε επειδή διέρρευσε στον ιστότοπο του Τζούλιαν Ασάνζ περισσότερους από 700.000 διαβαθμισμένους φακέλους, βίντεο από το πεδίο της μάχης και διπλωματικά τηλεγραφήματα- ανακοίνωσε για πρώτη φορά την πρόθεση του αν αλλάξει όνομα, τον Αύγουστο του 2013, λίγες ημέρες μετά την καταδίκη του.