Ομπάμα: Ο Πούτιν δεν μπορεί να κοροϊδέψει κανέναν

"Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία δεν είναι ένα σημάδι δύναμης, αλλά δικαιολογεί τις ανησυχίες των γειτονικών χωρών για τη ρωσική παρέμβαση" είπε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος, απατώντας σε σχόλιο δημοσιογράφων για τα δραματικά γεγονότα στην Κριμαία, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε δημοτικό σχολείο.

Ο Ομπάμα είπε ότι έχει μια "ισχυρή πεποίθηση" ότι οι ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο. "Ο Πρόεδρος Πούτιν φαίνεται ότι έχει διαφορετικούς νομικούς συμβούλους, που δίνουν διαφορετικές ερμηνείες στα γεγονότα , αλλά δεν νομίζω ότι κοροϊδεύει κανένα" είπε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος.

"Η Μόσχα έχει ακόμα τη δυνατότητα να βοηθήσει την διεθνή κοινότητα στην προσπάθεια σταθεροποίησης της κατάστασης στην Ουκρανία" δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα ο οποίος κάλεσε για άλλη μία φορά τον Ρώσο πρόεδρο να προσέλθει στον διεθνή διάλογο, με σκοπό την επίλυση της κρίσης.  

"Αν η Ουκρανία έχει προκηρύξεις νόμιμες εκλογές, αυτό σημαίνει ότι οι Ουκρανοί είναι ικανοί να αποφασίζουν για τον εαυτό τους" είπε ακόμα ο Αμερικανός πρόεδρος. 

Την ίδια ώρα, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Τζον Κέρι, δήλωσε από το Κίεβο ότι οι ΗΠΑ θα σταθούν στο πλευρό του Ουκρανικού λαού, σε μια συμβολική, ολιγόωρη επίσκεψη στην Ουκρανία.