Κι όμως υπάρχουν στις ΗΠΑ και άλλοι Ντόναλντ Τραμπ και Χίλαρι Κλίντον!

Πώς είναι να ζεις με ένα τόσο διάσημο και αμφιλεγόμενο όνομα...

Έχουν δυο από τα πιο αναγνωρίσιμα ονόματα στην Αμερική, αλλά δεν κατεβαίνουν για πρόεδροι των ΗΠΑ. Γνωρίστε τους Ντόναλντ Τραμπ και Χίλαρι Κλίντον! Η Κλίντον διοργανώνει μουσικά φεστιβάλ ανά τη χώρα και ο Τραμπ ηγείται ενός αντικαρκινικού ινστιτούτου στη Βιρτζίνια.

Τα ονόματά τους πάντα προκαλούν την έκπληξη των γύρω τους, αλλά ειδικά την τρέχουσα εκλογική περίοδο, απολαμβάνουν περισσότερη προσοχή. Η νεαρή Χίλαρι, διανύει τη δεύτερη δεκαετία της ζωής της, κατάγεται από τη Νέα Ορλεάνη και ξεκαθαρίζει πως όχι, δεν πήρε το όνομά της από τη διάσημη συνονόματή της. 

"Είμαι από τη Λουιζιάνα, και εκείνη ήταν πρώτη κυρία του Αρκάνσας. Ο πατέρας μου Φίλιπ Κλίντον μου επιβεβαίωσε ότι πράγματι το όνομά μου ήταν καθαρή σύμπτωση. Όπως σημειώνει το CNN, όταν η πολιτικός Κλίντον μετακόμισε στον Λευκό Οίκο το 1993, η μητέρα της Χίλαρι, έγραψε μια επιστολή στην πρώτη κυρία προκειμένου να την ενημερώσει για τη μικρή συνονόματή της. "Τι ενδιαφέρον να μαθαίνεις ότι υπάρχει κι άλλη Χίλαρι Κλίντον! Ίσως συναντηθούμε στο μέλλον", απάντησε η σύζυγος του Μπιλ Κλίντον. 

Για την "άσημη" Χίλαρι Κλίντον, το να φέρει ένα τέτοιο όνομα είναι τις περισσότερες φορές βάρος και δεν απολαμβάνει την προσοχή που θα ήθελε. Λόγω της δουλειάς της, επικοινωνεί συχνά με καλλιτέχνες, ατζέντηδες κ.ο.κ. μέσω emails και τις περισσότερες φορές την αγνοούν θεωρώντας πως πρόκειται για φάρσα ή για spam ή για προεκλογικό υλικό. Αλλά ούτε και η σελίδα της στο Facebook έχει την ίδια τύχη... "Δεν είναι εύκολο το να έχεις ένα τέτοιο όνομα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης", λέει και εξηγεί ότι αρκετές φορές η σελίδα της έχει δεχτεί αρκετό... διωγμό επειδή πιστεύεται ότι πρόκειται για ψεύτικο προφίλ. Σήμερα η σελίδα της είναι υπό το όνομα Χιλ Κλίντον. "Facebook αν με ακούς, θέλω το όνομά μου πίσω!", λέει. 

Όσο για το τι θα ρίξει στην κάλπη, η ίδια λέει ότι δεν θα ψηφίσει τον Τραμπ γιατί τον φοβάται, και όσο για την Κλίντον είναι διχασμένη γιατί φανταστείτε πώς θα είναι η ζωή της αν έχει το ίδιο όνομα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ. 

Όταν ο Ντόναλντ συνάντησε τον Τραμπ 

Ο Δρ. Ντόναλντ Τραμπ εργάζεται στον ιατρικό κλάδο περισσότερα από 40 χρόνια. Τώρα ηγείται ενός αντικαρκινικού κέντρου στη Βιρτζίνια και αν και λέει ότι θα ψηφίσει την Χίλαρι για πρόεδρο, είχε "φλερτάρει" κατά το παρελθόν με τις επιχειρήσεις του Τραμπ για δωρεές στην ιατρική έρευνα. Ο γιατρός Ντόναλντ, έμαθε για τον... άλλο Ντόναλντ στα τέλη της δεκαετίας του 70, όταν ο επιχειρηματίας άρχισε και γινόταν δειλά δειλά διάσημος. Το 2010, γράφει το CNN, ο δισεκατομμυριούχος Ντόναλντ Τραμπ, σήκωσε το ακουστικό και πήρε τηλέφωνο τον Δρ. Τραμπ ζητώντας του χάρη για τον γιο ενός καλού του φίλου. Με αφορμή το συγκεκριμένο τηλεφώνημα, ο γιατρός χρησιμοποίησε αυτή την ευκαιρία για να ενημερώσει τον συνονόματό του αναφορικά με το έργο της κλινικής και κατάφερε να λάβει την δωρεά. Οι δυο Ντοναλντ κατάφεραν και συναντήθηκαν στον Trump Tower στη Νέα Υόρκη - για τη συνάντηση ο επιστήμονας είπε ότι ο Τραμπ έδειξε ενδιαφέρον για τη δουλειά του και δεν ήταν τόσο επιδεκτικός είναι στην προεκλογική καμπάνια. Πάντως, παρά τη γνωριμία τους, ο Δρ. Τραμπ δεν θα ψηφίζει τον Τραμπ καθώς σκοπεύει να ψηφίζει την αντίπαλό του μιας και είναι κοντά στους Δημοκρατικούς.