Η (καλύτερη ίσως) συνέντευξη της Κλίντον στον Ζακ Γαλιφιανάκη

«Γιατί να παίξεις διαφημιστικό του Τραμπ στη μέση της συνέντευξής μας;» - «Με πλήρωσε σε μπριζόλες»

ο ομογενής ηθοποιός Ζακ Γαλιφιανάκης, εκτός από τους ανατρεπτικούς ρόλους του στις ταινίες, είναι γνωστός και για τις… διαφορετικές συνεντεύξεις που παίρνει από διάσημες προσωπικότητες όλων των φασμάτων της καθημερινής ζωής.

Αυτή τη φορά ήταν η σειρά της Δημοκρατικής υποψήφιας για την προεδρία των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, να καθίσει «Ανάμεσα στις δύο φτέρες με τον Ζακ Γαλιφιανάκη» (Between Two Ferns With Zach Galifianakis), όπως είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος της εκπομπής του.

Εξ αρχής η προσέγγιση του κ. Γαλιφιανάκη, είναι ιδιαίτερα «επιθετική» έναντι της κ. Κλίντον. Αρχικά όταν συστήνει την καλεσμένη του, εμφανίζεται μία σημείωση στην οθόνη, που αναφέρει πως η υποψήφια των Δημοκρατικών για την Προεδρία «είχε πνευμονία» - το θέμα που απασχόλησε κατά κόρον τα ΜΜΕ και εν γένει την προεκλογική εκστρατεία.

Ο Γαλιφιανάκης δεν χάνει την ευκαιρία να της πει άλλωστε πως θα έπρεπε να ξεκουράζεται αντί να δίνει το παρών στην εκπομπή του, επικρίνοντας την ικανότητά της για να παίρνει αποφάσεις -ένα ζήτημα που ο κ. Τραμπ έχει αναδείξει εκ των κορυφαίων των επιθέσεών του εναντίον της.

Η ίδια απαντά πως αυτό αποδεικνύει απολύτως πως είναι εντάξει πλέον.

«Είστε ενθουσιασμένη που θα είστε η πρώτη Πρόεδρος…κορίτσι;» ρωτά ο ομογενής. «Το να είμαι Πρόεδρος θα είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη…αλλά το να είμαι η πρώτη γυναίκα εκλεγμένη Πρόεδρος και ό,τι αυτό σημαίνει για μία χώρα…αυτό είναι πολύ εξαιρετικό» λέει η κ. Κλίντον.

Αναφερόμενος στο ότι ο Μπαράκ Ομπάμα είναι στην Προεδρία για 8 χρόνια, ο Γαλιφιανάκης, σχολιάζει πως για πολύ μικρούς…η κ. Κλίντον θα είναι και η πρώτη τους λευκή Πρόεδρος!

Και μετά από αρκετές…ανατρεπτικές ερωτήσεις, στο τελευταίο λεπτό ο ομογενής ηθοποιός ρωτά την υποψήφια ποια θα είναι η προτεραιότητα της Προεδρίας της. «Ω, Ζακ, θα πρέπει να είναι η Οικονομία…Χρειαζόμαστε περισσότερες καλές θέσεις εργασίες, με αυξανόμενο εισόδημα, να κάνουμε την Οικονομία να δουλέψει για όλους…».

Στο σημείο αυτό την διακόπτει ο Γαλιφιανάκης, σημειώνοντας πως πρέπει να κάνει ένα διαφημιστικό διάλειμμα. Να ακούσουν τι έχει να πει ο χορηγός της εκπομπής. Στην οθόνη εμφανίζεται ο Ντόναλντ Τραμπ σε προεκλογικό του μήνυμα να λέει:

«Η Ουάσιγκτον είναι ολοκληρωτικά διαβρωμένη. Η αλήθεια είναι ότι πολλοί πολιτικοί ελέγχονται τελείως από ειδικά συμφέροντα και λομπίστες. Εμείς πρόκειται να κάνουμε την Αμερική σπουδαία ξανά (America Great Again)…»

«Γιατί να παίξεις ένα διαφημιστικό του αντιπάλου μου στη μέση της συνέντευξής μας» ρωτά απορημένη η κ. Κλίντον.

«Με πλήρωσε σε μπριζόλες» απαντά με φυσικότητα ο Ζακ Γαλιφιανάκης. «Θα φοβόμουν να τις φάω, αν ήμουν στη θέση σου» σχολιάζει η κ. Κλίντον.

Και καταλήγοντας ο ομογενής ηθοποιός της λέει: «Είχε αρκετή πλάκα κ. Κλίντον πρέπει να μείνουμε σε επαφή. Ποιος είναι ο πιο καλός τρόπος να επικοινωνήσει κανείς μαζί σας; Μέσω e-mail..;». Ως γνωστό η υπόθεση με τα emails της κ. Κλίντον, από την περίοδο που ήταν στο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, έχουν απασχολήσει την προεκλογική εκστρατεία επίση

Η ίδια κοιτάει σχεδόν ανέκφραστη, μέχρι που ο  Γαλιφιανάκης πριν τελειώσει η εκπομπή, πατάει το κόκκινο κουμπί που υπάρχει στο τραπεζάκι μεταξύ τους για να ακουστεί η έκφραση: «You got mail»…

Πηγή: Εθνικός Κήρυξ