CIA: Δεν αποκλείεται τρομοκρατική ενέργεια στο Boeing της Μαλαισίας

Αν και η Ιντερπόλ, το FBI και οι Μαλαισιανές αρχές αποκλείουν το σενάριο μιας τρομοκρατικής επίθεσης πίσω από την μυστηριώδη εξαφάνιση του Boeing, η CIA αφήνει σήμερα ανοιχτό το ενδεχόμενο.

Ο διευθυντής της CIA, Τζον Μπρέναν, δήλωσε ότι οι αξιωματούχοι της υπηρεσίας δεν μπορούν να απορρίψουν καμία θεωρία, όπως το ενδεχόμενο η εξαφάνιση του αεροπλάνου της Malaysia Airlines να οφείλεται σε τρομοκρατική επίθεση.

Παράλληλα σημείωσε ότι "καμία υπόθεση δεν έχει επιβεβαιωθεί ή τεκμηριωθεί", αφού χάθηκε το Boeing 777 από τα ραντάρ, το Σάββατο τα ξημερώματα.

Ο επικεφαλής της Interpol δήλωσε νωρίτερα ότι, με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία, δεν πιστεύει ότι η εξαφάνιση του αεροσκάφους οφείλεται σε τρομοκρατική επίθεση και ότι οι δύο Ιρανοί που επιβιβάστηκαν με πλαστά διαβατήρια (φωτ), δεν ήταν στη λίστα τρομοκρατών του Οργανισμού.

Από το Σάββατο το πρωί, οπότε και εξαφανίστηκε το Μπόινγκ της Malaysia Airlines με 239 επιβαίνοντες, ενώ πραγματοποιούσε την πτήση Κουάλα Λουμπούρ-Πεκίνο, βρίσκεται σε εξέλιξη μια τεράστια επιχείρηση έρευνας για να εντοπιστεί κάποιο ίχνος του αεροσκάφους, χωρίς μέχρι στιγμής ουσιαστικό αποτέλεσμα.