Ζητά εκ νέου εκλογές ο Μπόικο Μπορίσοφ

την "αντεπίθεση" πέρασε, σήμερα, ο πρώην πρωθυπουργός και επικεφαλής του κόμματος GERB Μπόικο Μπορίσοφ, απαντώντας στις κατηγορίες που του προσάπτουν οι πολιτικοί του αντίπαλοι, κυρίως, όμως, πρώην στελέχη του κόμματός του, που αποχώρησαν από το GERB, δημιουργώντας ποικίλες αντιδράσεις, τόσο στο εσωτερικό του κόμματος, όσο και στα υπόλοιπα κόμματα.

Σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξή του στη δημόσια ραδιοφωνία της χώρας (BNR), ο κ. Μπορίσοφ υπογράμμισε ότι "για να διασπαστεί το GERB πρέπει να "διασπαστώ" εγώ. Για να διαλυθεί το κόμμα, πρέπει να διαλυθώ εγώ. Κι σ' αυτή τη φάση νομίζω ότι παραμένω αρτιμελής, σε πείσμα των αντιπάλων μου" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ουσιαστικά, η τοποθέτηση του κ. Μπορίσοφ ήταν η απάντησή του στα πέντε στελέχη, πρώην βουλευτές του κόμματος που αποχώρησαν από το GERB και ανήγγειλαν ότι από το κόμμα του κ. Μπορίσοφ θα αποχωρήσουν και άλλα στελέχη. Οι πέντε "αντάρτες" του GERB αποχώρησαν από το κόμμα,καταγγέλλοντας την στάση του κ. Μπορίσοφ ως προς τον αντιπρόεδρο του GERB Τσβέταν Τσβετάνοφ.

«Κοιτάξτε, όσο ζω, εγώ θα είμαι εκείνος που θα δίνει τις κατευθύνσεις και τους άξονες για το τι θα γίνεται στο GERB. Ευτυχώς και ο (σ.σ.αντιπρόεδρος του κόμματος, πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών) Τσβέταν Τσβετάνοφ και όλοι οι άλλοι εκτιμούν ότι οι ενέργειές μου είναι σωστές. Ο καθένας που πιστεύει το αντίθετο και θέλει να κάνει δικό του πολιτικό σχέδιο, έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει και θα έχει και τις καλύτερες ευχές μου για κάθε επιτυχία», είπε.

Τα πέντε στελέχη κατηγορούν τον κ. Τσβετάνοφ για υπηρεσιακή ανεπάρκεια (στη διάρκεια της θητείας του ως υπουργού Εσωτερικών), συνεπεία της οποίας δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις για το ευρείας κλίμακας σκάνδαλο των παράνομων τηλεφωνικών υποκλοπών, όπως αναφέρεται, άλλωστε, στο κατηγορητήριο της Γενικής Εισαγγελίας. Πρόσφατα, εξάλλου, η Γενική Εισαγγελία ανήγγειλε την πρόθεσή της να απαγγείλει κατηγορίες κατά του κ. Τσβετάνοφ για παρεμπόδιση ανάκρισης υφιστάμενου του, για διαφθορά και διασυνδέσεις με το οργανωμένο έγκλημα.

Ο κ. Μπορίσοφ τόνισε ότι το GERB βρίσκεται σε άριστη πολιτική ''φόρμα'', αφού - όπως είπε - "κατάφερε για άλλη μια φορά να νικήσει το Σοσιαλιστικό Κόμμα μαζί με άλλα 17 κόμματα στις τοπικές εκλογές στη Βάρνα", όπου ο υποψήφιος του GERB Ιβάν Πόρτνιχ προηγείται έναντι του υποψηφίου της αριστεράς Χρίστο Μπόζοφ.

Ο επικεφαλής του GERB επανέλαβε το αίτημά του για παραίτηση της κυβέρνησης Ορεσάρσκι και τη διεξαγωγή νέων εκλογών και διέψευσε το "σενάριο" επιστροφής του κόμματος στη Βουλή για να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης του κ. Ορεσάρσκι, καθώς, κάτι τέτοιο - όπως είπε - "θα ήταν ανούσιο, χάσιμο χρόνου αφού η κυβέρνηση αυτή έχει χάσει την εμπιστοσύνη του κόσμου, του προέδρου Πλέβνελιεφ, των συνδικάτων και τώρα, της Ευρώπης".