Βαριά η καμπάνα της εισαγγελίας για τον Καβαλιέρε

Ακριβά φαίνεται ότι θα πληρώσει και τα “μπούγκα-μπούνγκα” πάρτι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι καθώς – μετά την καταδίκη του σε τέσσερα χρόνια φυλακή για την αγοραπωλησία τηλεοπτικών δικαιωμάτων του ομίλου Μέντιασετ- τώρα αντιμετωπίζει νέα ποινή φυλάκισης.

Η εισαγγελέας Ίλντα Μποκασίνι ζήτησε σήμερα την καταδίκη του Καβαλιέρε σε έξι χρόνια κάθειρξη, για προαγωγή ανηλίκων στην πορνεία και κατάχρηση εξουσίας, καθώς και την δια βίου στέρηση του δικαιώματος του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι από τον Ιταλό πρώην πρωθυπουργό.

“Είμαστε βέβαιοι ότι η Ρούμπι Καρίμα εκπορνευόταν προς τέρψη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος γνώριζε ότι ήταν ανήλικη”, είχε δηλώσει νωρίτερα η Μποκασίνι.

Σύμφωνα με τηλεφωνικές παρακολουθήσεις με εντολή του δικαστηρίου του Μιλάνου, η Καρίμα είχε συναναστροφές με τον Μπερλουσκόνι —στην βίλα του Άρκορε— από την 14η Φεβρουαρίου μέχρι και τα τέλη Μαΐου του 2010.

Για τον ίδιο τον Μπερλουσκόνι, "όλα αυτά αντιβαίνουν στην πραγματικότητα  και ξεπερνούν κάθε όριο γελοιότητας".  Σε ανακοίνωσή του- μετά τις προτάσεις της εισαγγελίας-  ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας δήλωσε: "Τι να πω; Θεωρίες, εικασίες, υπερβολές, ψεύδη που εμπνέονται από το μίσος και την προκατάληψη. Όλα όμως, επιτρέπονται, όταν έχεις την τήβεννο ως ασπίδα. Καημένη Ιταλία!".

Την προσεχή Δευτέρα πρόκειται να πάρουν τον λόγο οι συνήγοροι υπεράσπισης του επικεφαλής του κεντροδεξιού κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL) και εν συνεχεία, στις  24η Ιουνίου αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου.