Μπερσάνι: Μου εκτόξευσαν πυραύλους με πολλαπλές κεφαλές

Στις αιτίες που τον οδήγησαν στην απόφαση να παραιτηθεί αναφέρθηκε σήμερα, ο πρώην γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος (PD), Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι, την ώρα που ο νεοεκλεγείς πρόεδρος (για δεύτερη φορά) Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, άρχισε τις επαφές για σχηματισμό νέας κυβέρνησης.

“Όταν υπάρχουν κάποιοι ανεύθυνοι, η ευθύνη ανήκει σε εκείνον που έχει αναλάβει επικεφαλής, τον υπεύθυνο. Σε βάρος του προσώπου μου εκτοξεύθηκαν πύραυλοι με πολλαπλές κεφαλές κι αποφάσισα να επιβεβαιώσω την παραίτησή μου" είπε ο Μπερσάνι κατά την συνεδρίαση της ηγετικής ομάδας του κόμματος.

“Όλα αυτά συνέβησαν κατά την επιλογή του προέδρου της Δημοκρατίας. Υπάρχει όμως κάτι θεμελιώδες, ένα πραγματικό δράμα: όλα αυτά συμβαίνουν ενώ  η χώρα περνά μια τρομερά δύσκολη θέση”, πρόσθεσε ο υποψήφιος πρωθυπουργός του PD στις πρόσφατες εκλογές.

Εν τω μεταξύ, αντιπροσωπεία του Δημοκρατικού Κόμματος συναντήθηκε πριν από λίγο με τον Ιταλό πρόεδρο της Δημοκρατίας, στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων του με τις πολιτικές δυνάμεις και αυτή την ώρα συναντάται με τις αντιπροσωπείες όλων των κομμάτων.  Νωρίτερα, ο Ναπολιτάνο συναντήθηκε με τους προέδρους της Βουλής και της Γερουσίας .

Αργότερα απόψε ή αύριο αναμένεται η ανάθεση εντολής σχηματισμού κυβέρνησης από μέρους του Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.