Στάινμπρουκ:Θέλω να γίνω καγκελάριος

Εκατόν ενενήντα μία ημέρες απομένουν μέχρι τις βουλευτικές εκλογές του ερχόμενου Σεπτεμβρίου και ο υποψήφιος καγκελάριος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) παρουσίασε τα βασικά σημεία του εκλογικού του προγράμματος,  σε έκτακτο συνέδριο της παράταξης στην πόλη ‘Αουγκσμπουργκ.

Καθώς το κόμμα συγκεντρώνει μόλις το 27% στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, η τύχη μαζί με τις βολές κατά του ανεξέλεγκτου καπιταλισμού και τις υποσχέσεις για  αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης είναι, σύμφωνα με τη DW, τα συστατικά της επιτυχίας του υποψηφίου του SPD.

"Θέλω να γίνω καγκελάριος της Γερμανίας" υπογράμμισε ο Πέερ Στάινμπρουκ υπό το παρατεταμένο χειροκρότημα των περίπου 600 συνέδρων. Στην ομιλία του που διήρκησε πάνω από μια ώρα ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός επέκρινε την κοινωνική ανισότητα και τη αναδιανομή των εισοδημάτων από "κάτω προς τα πάνω" και δεσμεύτηκε να αυξήσει τη φορολογία των καλύτερα αμειβόμενων. 

Παράλληλα, επέκρινε την πολιτική των "ανεκπλήρωτων και ανεφάρμοστων υποσχέσεων της κυβέρνησης Μέρκελ" και υπογράμμισε ότι "το SPD πρέπει να είναι το κόμμα που θα συμβάλει στην αναγέννηση της κοινωνικής οικονομίας της αγοράς" .

Εν τω μεταξύ, σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν είναι πιθανόν να υπάρξει επανάληψη της κρίσης που καταρράκωσε το κυπριακό τραπεζικό σύστημα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Μέρκελ απάντησε χαρακτηριστικά: "Τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί".

Αν και οι μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις δίνουν σαφές προβάδισμα στο Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα με 42% και  οι Σοσιαλδημοκράτες δεν ξεπερνούν το 27%, ο Στάινμπρουκ- θέλοντας να ανεβάσει το ηθικό των συνέδρων- είπε ότι "οι δημοσκοπήσεις δεν είναι εκλογικό αποτέλεσμα" και ο ίδιος, με λίγη τύχη, θα τα καταφέρει.