Η κηδεία της Θάτσερ στα… θατσερικά πρότυπα οικονομίας

Πρέσβειρα η ίδια των βαθύτατων περικοπών στις κρατικές δαπάνες, θα ταφεί με πιο “οικονομικό” τρόπο προκειμένου να μην επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό. "Οι λίρες δεν πέφτουν από τον ουρανό, κερδίζονται στη Γη" έλεγε χαρακτηριστικά η ίδια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, η Μάργκερετ Θάτσερ θα ταφεί μεν με στρατιωτικές τιμές αλλά όχι με τιμές που αποδίδονται σε αρχηγό κράτους.

Και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν μπορεί να επιβαρυνθεί για κάτι τέτοιο ο κρατικός προϋπολογισμός. Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε η Downing Street, μέρος των εξόδων για την κηδεία θα καλύψει το κράτος και ένα μέρος η οικογένεια της εκλιπούσας πολιτικού, χωρίς να δίδονται όμως διευκρινίσεις για το τι ποσοστό θα καλύψει το κράτος και τι η οικογένεια.

Στρατιωτικές τιμές αλλά όχι τελετή κηδείας αρχηγού κράτους είχαν και η πριγκίπισσα Νταϊάνα και η Βασιλομήτωρ.

Στην κηδεία θα βρεθούν μόνο πολιτικά πρόσωπα και συγγενείς της Θάτσερ, κατόπιν ειδικής άδειας ενώ άγνωστο παραμένει αν θα παραβρεθεί και η βασίλισσα Ελισάβετ.

Η σορός της δεν θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα, όπως η ίδια είχε ζητήσει, ενώ θα ταφεί δίπλα στο σύζυγό της Ντένις, πάλι κατόπιν δικής της επιθυμίας.