Σόιμπλε: Ήταν η καλύτερη δυνατή λύση για την Κύπρο

Η καλύτερη δυνατή λύση για την Κύπρο ήταν η συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Eurogroup, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σε δηλώσεις του σε συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Δευτέρας, ο "ισχυρός άνδρας" της γερμανικής και ευρωπαϊκής οικονομίας, δήλωσε ότι "ήταν πολύ καλύτερη, για το σκεπτικό της Γερμανίας, η απόφαση που πάρθηκε, παρά για μια απόφαση, όπως εκείνη του προηγούμενου Σαββάτου, από την οποία θα επλήγονταν ακόμη και οι μικροκαταθέτες και η οποία απορρίφθηκε από την κυπριακή βουλή".

"Η Κύπρος αντιμετωπίζει ένα μακρύ και δύσκολο μονοπάτι στην οικονομία της, αλλά η συμφωνία για στήριξή της, που προέκυψε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, δίνει την καλύτερη δυνατή ευκαιρία στη χώρα να πατήσει ξανά στα πόδια της", συνέχισε ο κ. Σόιμπλε.

"Ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης έπρεπε να αντιληφθεί ότι δεν ήταν μόνο η Γερμανία και το ΔΝΤ, που ζητούσαν κούρεμα στις καταθέσεις, αλλά το ίδιο ήθελαν και οι υπόλοιποι" κατέληξε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.