Η καθολική εκκλησία κινδυνεύει να γίνει “μια συμπονετική ΜΚΟ”, είπε ο νέος Πάπας

Μιλώντας στους καρδινάλιους την πρώτη μέρα του ως ηγέτης της ρωμαιοκαθολικού Δόγματος , ο Φραγκίσκος Α  προειδοποίησε ότι η Καθολική Εκκλησία θα γίνει "μια συμπονετική ΜΚΟ" χωρίς την πνευματική ανανέωση των ιερέων της .

Σε λειτουργία που πρωτοστάτησε  στο παρεκκλήσι της Καπέλα Σιξτίνα ,ο Πάπας Φραγκίσκος Α' έκανε τη ρητορική ερώτηση "Τι θα απογίνουν εάν δεν εξομολογηθούμε  στο Χριστό;".

"Αν δεν διαδώσουμε τον λόγο του Κυρίου, uα καταλήξουμε μια συμπονετική Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση. Αυτό που θα συμβεί στην Εκκλησία, θα είναι όπως όταν τα παιδιά κάνουν κάστρα στην άμμο. Στο τέλος πέφτουν κάτω όλα", είπε χαρακτηριστικά ο νέος Ποντίφικας.

Στο πρώτο σύντομο κήρυγμά του ως ποντίφικας , ο Φραγκίσκος Α αναφέρθηκε ακόμα στους στόχους της ζωής των πιστών αλλά και των κληρικών . 

“Οι στόχοι του ανθρώπου πρέπει να είναι τρεις: η πορεία, η οικοδόμηση και η διάδοση του λόγου του Κυρίου. Μπορούμε να είμαστε καρδινάλιοι, επίσκοποι ή πάπες, αλλά στην πορεία μας, αυτό που έχει τη βασική σημασία είναι ο σταυρός. Διαφορετικά, όλα έχουν μόνον κοσμικό χαρακτήρα”, ανέφερε χαρακτηριστικά.