Την ευλογία του Βενέδικτου πήρε τηλεφωνικώς ο νέος Πάπας

Ο νέος Πάπας Φραγκίσκος I επικοινώνησε τηλεφωνικά αμέσως μετά την εκλογή του, με τον επίτιμο ποντίφικα Βενέδικτο , όπως μεταδίδουν τα ιταλικά ΜΜΕ, ο οποίος βρίσκεται στην θερινή κατοικία του Καστέλ Γκαντόλφο, τριάντα χιλιόμετρα έξω από την ιταλική πρωτεύουσα.

Μάλιστα, η πρώτη σκέψη του Πάπα -κατά την πρώτη του δημόσια εμφάνιση στο μπαλκόνι του Βατικανού- απευθύνθηκε στον προκάτοχό του, Βενέδικτο, και ζήτησε από το συγκεντρωμένο πλήθος να προσευχηθεί υπέρ του Γιόζεφ Ράτσιγκερ.

Την είδηση της τηλεφωνικής επικοινωνίας επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος Τύπου του Βατικανού,  Φεντερίκο Λομπάρντι, ο οποίος δήλωσε ότι  ο νέος ποντίφικας, Φραγκίσκος,  ανακοίνωσε στον Βενέδικτο την πρόθεσή του να τον επισκεφθεί σύντομα. Ο Γερμανός επίτιμος πάπας, παρακολούθησε, από την τηλεόραση, την διαδικασία εκλογής του νέου άγιου πατέρα των ρωμαιοκαθολικών.

Άγνωστό παραμένει, προς το παρόν, αν και πότε ο νέος πάπας θα συναντηθεί με τον προκάτοχό του, που τους επόμενους μήνες θα μεταφερθεί σε μοναστήρι που βρίσκεται στο εσωτερικό του Βατικανού.