Ν.Αναστασιάδης: Σέβομαι τα συμφωνηθέντα αλλά θα βελτιώσω το Μνημόνιο

Μηνύματα εντός και εκτός Κύπρου έστειλε ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ δεσμεύθηκε για νέα μέτρα κοινωνικής προστασίας και επανεκκίνησης της οικονομίας. Ο Νίκος Αναστασιάδης, μιλώντας χθες κατά την τελετή εγκατάστασής του, στη Βουλή, κινήθηκε κατά κύριο λόγο σε δύο άξονες, Κυπριακό και οικονομική κρίση.

Προς τους Ευρωπαίους εταίρους μας στην ΕΕ ζήτησε ίση μεταχείριση, διαβεβαίωσε πως σέβεται τα όσα έχουν συμφωνηθεί, υπέδειξε όμως-σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο Κύπρου-ότι θα καταβληθεί προσπάθεια βελτίωσης διατάξεων που είτε αφορούν στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, είτε δημιουργούν πρόσθετη υφεσιακή πίεση στην οικονομία. Παράλληλα κάρφωσε όσους εκβιάζουν και πιέζουν τη χώρα μας.

Ο Ν.Αναστασιάδης αναγνώρισε τις δυσκολίες, επισήμανε ωστόσο ότι η κυβέρνηση θα απλώσει "το δίκτυ κοινωνικής προστασίας προς όσους πραγματικά το έχουν ανάγκη". Εξήγγειλε ότι τις επόμενες ημέρες θα ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα που θα επιδιώκουν τη στόχευση των κοινωνικών παροχών, την αντιμετώπιση της ακρίβειας και τη διασφάλιση της εργατικής ειρήνης, ενώ παράλληλα θα ληφθούν και μέτρα που θα συμβάλουν στην επανεκκίνηση της οικονομίας.