Δείτε ζωντανά το πέρασμα του αστεροειδούς 2012 DA14, από τη NASA

Με ιδιαίτερη ανυπομονησία περιμένει ο πλανήτης το πέρασμα του αστεροειδής 2012 DA14, διαμέτρου 45 μέτρων θα περάσει απόψε από τη Γη σε τόσο κοντινή απόσταση,  όσο δεν έχει περάσει μετεωρίτης τα τελευταία 15 χρόνια .

Η NASA έδωσε στην δημοσιότητα φωτογραφία από το ταξίδι του μετεωρίτη καθώς πλησιάζει στην Γη και εμφανίζεται καθησυχαστική τονίζοντας ότι “δεν υπάρχει καμία πιθανότητα σύγκρουσης”.

Μάλιστα, θα μεταδώσει ζωντανά την πορεία του αστεροειδούς, ο οποίος θα είνια ορατός ακόμη και με γυμνό μάτι από την Ευρώπη, την Αφρική και την Ασία Η μετάδοση, από τηλεσκόπια στην Αυστραλία και την Ευρώπη, θα ξεκινήσει στις 19.00 ώρα Ελλάδας.

Στις 21.24 ώρα Ελλάδας την Παρασκευή, ο 2012 DA14 θα περάσει πάνω από τη Τζακάρτα της Ινδονησίας σε απόσταση μόλις 27.700 χιλιομέτρων.   

Μετά όμως την σημερινή πτώση μετεωριτών στη κεντρική Ρωσία, που θύμιζε χολιγουντιανό σκηνικό του “Αρμαγεδδών”, πολύ είναι αυτοί που ανησυχούν . Η ευρωπαϊκή διαστημική υπηρεσία ESA διευκρίνισε ότι ο 2012 DA14 δεν έχει σχέση με το μετέωρο στα Ουράλια, το οποίο πρέπει να είχε πολύ μικρότερο μέγεθος -πρόκειται όπως φαίνεται για σπάνια σύμπτωση. Ο 2012 DA14 πλησιάζει τη Γη από το νότο, ενώ το χτύπημα το πρωί της Παρασκευής ήταν ψηλά στο βόρειο ημισφαίριο.

Μάθετε περισσότερα για τον "αστεροειδή - χρυσωρυχείο" που απόψε θα περάσει ξυστά από την Γη.