Πως η παραίτηση του Πάπα μπορεί να επηρεάσει τον Μπερλουσκόνι

Αρνητικά μπορεί να επηρεάσει η παραίτηση τους Πάπα Βενέδικτου την πορεία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στις Ιταλικές βουλευτικές εκλογές, στις οποίες ο ίδιος ο Καβαλιέρε έχει εκφράσει την βεβαιότητα ότι προηγείται των άλλων κομμάτων.

Σύμφωνα με Ιταλούς αναλυτές και δημοσκόπους, η "βόμβα" της παραίτηση του Ποντίφικα θα μπορούσε να περιορίσει τις πιθανότητες του πρώην πρωθυπουργού να γεφυρωθεί το χάσμα με την  κέντρο-αριστερά, καθώς  η είδηση έχει επισκιάσει την προεκλογική εκστρατεία στην τηλεόραση και τις εφημερίδες.

Μένοντας μόνο 12 μέρες μέχρι τις εκλογές- και καθώς ο αντίκτυπος της παραίτησης του Πάπα μπορεί να απασχολήσει τα μέσα για αρκετό ακόμα καιρό, ο Μπερλουσκόνι "χάνει χρόνο" από την προεκλογική του εκστρατεία, στην κρίσιμη στιγμή ου -με τις φορολογικές του υποσχέσεις και τα προεκλογικά τηλεοπτικά του σόου- είχε κλείσει σημαντικά την ψαλίδα από τον φαβορί Μπερσάνι και τον κεντροαριστερό συνασπισμό.

"Η παραίτηση του Πάπα θα θέσει την προεκλογική εκστρατεία στον πάγο για λίγο και αυτά είναι  άσχημα νέα για τον Μπερλουσκόνι ο οποίος πρέπει να κερδίσει  το χαμένο έδαφος", δήλωσε ο Renato Mannheimer, επικεφαλής του πρακτορείου δημοσκοπήσεων ISPO.